04 november FPC Future & FPC Careers

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Locatie Verenigd Koninkrijk, Lincoln

Lincolnshire Showground
Lincoln

Het Fresh Produce Consortium (FPC), de sectororganisatie voor de Britse groenten & fruit- en bloemensector, organiseert in samenwerking met de Universiteit van Lincoln op donderdag 4 november 2021 de eerste editie van FPC Future, een agritech-beurs en conferentie op de Lincolnshire Showground. Het landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Londen zal op deze beurs een Nederlands paviljoen neerzetten om innovatieve Nederlandse agritech-bedrijven in de spotlight te zetten. In het VK is de interesse in Nederlandse technologie, kennis en dienstverlening erg groot en FPC Future belooft een belangrijke mogelijkheid te bieden om die belangstelling te verzilveren.

FPC Future

Op de beurs zullen de deelnemende bedrijven de nieuwste technologieën voor de groenten & fruit- en bloemensectoren tentoonstellen op bijvoorbeeld het gebied van robotica, vertical farming, datatechnologie, automatisering en verduurzaming. Naast de beurs zal er ook een conferentie plaatsvinden met verschillende seminars, zijn er verschillende mogelijkheden voor productpresentaties en zullen er rondleidingen worden verzorgd op de Riseholme campus van de Universiteit van Lincoln. Daar kunnen bezoekers inzicht krijgen in de technologische ontwikkelingen waaraan de universiteit werkt, waaronder de gerobotiseerde oogst van aardbeien, kunstmatige intelligentie en machinebouw.

FPC Careers

Tegelijkertijd met FPC Future zal ook FPC Careers plaatsvinden, een evenement waar studenten die geïnteresseerd zijn in een carrière in de groenten-, fruit- en bloemensector in contact kunnen komen met bedrijven die op zoek zijn naar getalenteerde nieuwe werknemers.

Nederlands paviljoen

Het landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Londen zal op FPC Future een Nederlands paviljoen organiseren waar Nederlandse agritech-bedrijven hun producten en diensten kunnen tentoonstellen. Dit is een grote kans voor bedrijven om hun innovaties te introduceren op de Britse markt, waar een enorme drive is om productiever te worden op duurzame leest. Er zijn nog plekken beschikbaar op het paviljoen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met het landbouwteam van de ambassade voor meer informatie.