17 februari Business Week Japan, Taiwan & Zuid-Korea 2020

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Rotterdam - Eindhoven- Ede/Wageningen

Bent u een potentiële, startende of ervaren exporteur en bent u geïnteresseerd in zaken doen in Japan, Taiwan of Zuid-Korea? Kom dan naar de Business Week en ontmoet de o.a. de landbouwraden en hun collega’s. Van 17 tot en met 19 februari krijgt u antwoord op al uw ondernemersvragen. Hèt internationaliseringsevenement van het jaar voor deze drie landen vindt achtereenvolgens plaats in Rotterdam, Eindhoven en Ede/Wageningen; mis het niet!

Tijdens de Business Week zijn o.a. Landbouwraden uit Japan (E.J. Krajenbrink), Taiwan en Zuid-Korea (G. Nader) in Nederland om u te informeren over o.a.:

 • Agrifood en Agritech
 • Tuinbouw
 • Robotics
 • Green Cities
 • Smart Farming
 • Circular economy

Kansen voor Nederlandse agrofood and technologie bedrijven

Japan en Korea zijn dit moment een van de grootste netto-voedselimporteurs ter wereld. De hoge levensstandaard, een kapitaalkrachtige consumentenmarkt, en grote vraag naar veilig, hoogkwalitatief voedsel maakt Japan en Korea interessant. Recent heeft de EU met Japan een vrijhandelsakkoord gesloten wat kansen oplevert voor voedselproducten met hoge kwaliteitsstandaarden. Vorig jaar groeide de export naar Japan met maar liefst 20%. Meer concurrentie dwingt echter ook tot modernisering van de eigen landbouwsector. Daarvoor zijn ruimhartige subsidies voorhanden. De landbouwsector in zowel Korea als Japan kampt namelijk met vergrijzing en te lage arbeidsproductiviteit. In Japan en Korea zetten overheid, boeren en tuinders zetten daarom in op automatisering, IoT en robotisering. De export van Nederlandse technologie vooral op gebied van veehouderij en tuinbouw nam de afgelopen drie jaar fors toe.

Adviesgesprekken met buitenlandnetwerk

Tijdens de Business Week Japan, Taiwan & Zuid-Korea zijn naast de landbouwraden ook de handels- en innovatieraden uit deze drie landen aanwezig. U kunt hen één-op-één raadplegen over het doen van zaken in 'hun' regio of sector.
 

Aanmelden

Deze business week is bedoeld voor ondernemers die met één of meerdere van deze landen zaken willen doen. De organisatie streeft ernaar om het programma optimaal te laten aansluiten op deze doelgroep en biedt u als ondernemer daarom de mogelijkheid om aan meerdere dagen deel te nemen. Meld u nu aan voor één of meerdere dagen.

Locaties

 • Maandag 17 februari in Rotterdam
 • Dinsdag 18 februari in Eindhoven
 • Woensdag 19 februari in Ede/Wageningen

Deelname

 • Deelname is gratis
 • Bij no-show zonder afmelding betaalt u €75