13 juni NARO-WUR conferentie: Smart Agri and Food Chain for Society 5.0

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Wageningen Campus

Japan is wereldwijd een van de grootste producenten van car systems, robotica en geautomatiseerde systemen. Daarnaast heeft Japan grote ambities op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), om ook in de toekomst toonaangevend te blijven. Toch zijn er nog grote stappen te zetten, in Japan, maar vooral ook wereldwijd. AI kan helpen met veel uitdagingen, zowel natuurlijke als sociaaleconomisch. Dit vergt echter wel investeringen van overheden en bedrijfsleven. In Japan is het gebruik van AI en robotica een integraal onderdeel van het “Science and Technology Basic Plan” met als onderdeel daarvan de “Society 5.0” visie. Deze wordt direct door de Cabinet Secretariat uitgevoerd en heeft als doel om arbeidsvormen en de Japanse samenleving mee te laten gaan met de technologisch vooruitgang. Op dit moment worden de grootste Japanse investeringen in AI gedaan door de automotive, robotica en elektronicabedrijven, waarbij ook naar de landbouwsector wordt gekeken. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Panasonic, Mitsubishi, Yanmar, en Kubota. Deze conferentie beoogt Nederlandse en Japanse expertise op dit vlak samen te brengen. Een ideale gelegenheid om bijgepraat te worden en te netwerken. Landbouwraad Evert Jan Krajenbrink zal hierbij ook aanwezig zijn

Aanmelding

The National Agriculture and Food Research organization (NARO), Japan and Wageningen University & Research (WUR), the Netherlands have a strong partnership in the field of agricultural technology and food technology. Therefore they jointly organize a one-day conference “Smart Agriculture and Food chain for Society 5.0” on Thursday 13 June 2019 at Wageningen Campus. Key note speaker will be Dr. Kazuo KYUMA, NARO president and many other leading professionals. Please see below to get a glimpse of the (draft) programme. Save the date! Registration is open!

Register here: https://www.wur.nl/en/article/Registration-NARO-WUR-conference.htm

Programma

09:30-09:55 Coffee and registration

10:00-10.05  Opening Session

10:05-10:10  Short word of introduction as a representative of the Government of the Netherlands, Ministry of Agriculture, Nature and Food Quality, Special Envoy Mr. Freek Vossenaar

10:10-10:15 Short word of introduction as a representative of the Government of Japan, Embassy of Japan in the Netherlands, Ambassador Mr. Hiroshi Inomata

10:15-11:00 Key Note Speech: To realize the "Society 5.0" to create future smart agriculture and food chains, Dr. Kazuo Kyuma, NARO President

11:00-11:45 Presentation: Big data in agri and AI and robotics
‒ Dr. Willem Jan Knibbe, Head of Wageningen Data Competence Center
‒ Dr. Rick vd Zedde, WUR Plant Sciences Group Sr. scientist/ business  developer Phenomics & Automation

11:45-14:00 Lunch and networking
14:00-16:00 Parallel sessions:
 Theme 1 Smart Agriculture - “Boost the Japanese Agriculture with Agtech, AI and robotics”
 Theme 2 Smart Food Chain - “Smart Food chain for expanding Agri-Food export and Create new opportunities”

16:00-17:00 Laboratory tour
17:00-19:00 Cocktail party and networking

Deelnamekosten

The participation fees (€50) are owed upon registration.

Meer informative over robotica, ICT en AI in het TOK-LAN-marktrapport: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/actueel/nieuws/2018/06/07/marktrapport-nieuwste-landbouw-innovaties-robotics-ict-and-ai-in-japan

TOK-LNV@minbuza.nl