Ethiopië BOR Zuivel

Op 9 september jl. organiseerde het Landbouwteam van de Nederlandse ambassade in Addis in nauwe samenwerking met de nieuwe TRAIDE Foundation en BRIDGE Programma, een Webinar over Zuivel in Ethiopië. Ruim 60 deelnemers sloten aan om geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen, kansen en uitdagingen in de Ethiopische zuivelketen. Zo werden de resultaten en conclusies gepresenteerd van een Zuivel Business Opportunity Report (BOR) en werd een Video gelanceerd over de huidige situatie en toekomstige verwachtingen en mogelijkheden in de zuivel sector in Ethiopië. Download de BOR door op de link hieronder te klikken. Meer informatie over deze webinar en om de video te bekijken kunt u terecht op deze pagina.
 

Refererend aan de resultaten van de BOR-Zuivel Ethiopië en het “Commercial Dairy Farmers Program”, kan worden geconcludeerd dat er kansen in Ethiopië zijn voor het Nederlands agrarische bedrijfsleven. Deze kansen liggen vooral op het terrein van diervoeder productie, diergezondheid, fokmateriaal, logistiek (o.a. koeling), machines en zuivelapparatuur en houdbare zuivelproducten.    

In de week van 28 oktober 2021 wordt in Addis de “African Livestock Exhibition and Congress” (ALEC) georganiseerd. Tijdens de ALEC worden diverse sessies georganiseerd over praktijkgerichte thema’s waaronder diervoeder, diergezondheid, genetica en melkkwaliteit. Bij voldoende interesse worden daarnaast match making sessies met potentiele business partners georganiseerd en een zuivel businesstour buiten Addis voor Nederlandse deelnemende bedrijven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Landbouwraad op de Nederlandse ambassade in Addis Abeba (email: add-lnv@minbuza.nl en tel. +251 113170360).