Highlights Agroberichten Buitenland week 15, 2020

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Coronavirus en internationaal zakendoen

Het coronavirus (COVID-19) roept vragen op bij ondernemers: wat zijn de gevolgen bij zakendoen, wat gebeurt er met geplande handelsmissies en wat zijn de Nederlandse maatregelen en reisadviezen? Via deze informatiebronnen blijft u op de hoogte.

Coronavirus en internationaal zakendoen

- EUROPA - Online levensmiddelenmarkt groeit explosief in Duitsland

De online handel van voedingsmiddelen in Duitsland is de laatste jaren met ruim 20% per jaar gestegen, maar het marktaandeel bleef klein. Tijdens de COVID-19 crisis wordt de meerwaarde van het online segment massaal erkend, online supermarkten kunnen de toegenomen vraag nauwelijks aan.

Online levensmiddelenmarkt groeit explosief in Duitsland

Gevolgen coronaviruscrisis voor de Britse zuivelsector

De coronaviruscrisis heeft grote gevolgen voor het dagelijks leven in het Verenigd Koninkrijk. Het land is sinds 23 maart in lockdown: de bevolking wordt opgedragen zo veel mogelijk binnen te blijven en niet-essentiële bedrijven moeten hun deuren sluiten.

Gevolgen coronaviruscrisis voor de Britse zuivelsector

Coronavirus

Online meetings with Prime Minister of Ukraine Denys Shmyhal

On 2 April online meetings with Prime Minister Denys Shmyhal and Ihor Petrashko, Minister for Development of Economy, Trade and Agriculture were organized with the American Chamber of Commerce in Ukraine (ACC) and the European Business Association (EBA). The main topic was about the COVID-19 pandemic.

Online meetings with Prime Minister of Ukraine Denys Shmyhal

Gevolgen coronacrisis voor Franse agrofoodsector

De voedselvoorzieningsketen in Frankrijk heeft, net als elders in de wereld, te kampen met de gevolgen van de COVID-19 pandemie. Het landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Parijs bericht regelmatig over de gevolgen van de coronavirus-crisis.

Gevolgen coronacrisis voor Franse agrofoodsector

Anti-crisis shield for Polish farmers

The solutions are aimed at counteracting the effects of COVID-19 - an epidemic that the whole world is currently fighting. This is not the end of similar solutions.

Anti-crisis shield for Polish farmers

Pandemic-related developments in Hungarian agriculture

The first shockwave is over and agrobusinesses are now waiting for the other shoe to drop – The structural effects of the pandemic can already be observed. An overview of the pandemic-related developments in Hungarian agriculture.

Hungary: Agroeconomy bracing for impact

Corona-gerelateerd nieuws in Roemenië

Nederlanders die Roemenië binnenkomen, gaan met ingang van 3 april gedurende 14 dagen verplicht in de geïnstitutionaliseerde quarantaine. Nederlanders met agroactiviteiten in Roemenië worden hierdoor geraakt.

Overview of measures and news on Covid-19 in Romania

Luxemburg: ambitieus beleidsplan voor 20% biologische landbouw tegen 2025

Na de aankondiging van een volledige uitfasering van glyfosaat tegen 1 januari 2021 toont Luxemburg zich andermaal ambitieus op het gebied van landbouw: met het plan “PAN-BIO 2025” streeft het naar minstens 20% biologisch landbouwareaal tegen 2025 en zelfs naar een aandeel van 100% tegen 2050.

Luxemburg: ambitieus beleidsplan voor 20% biologische landbouw tegen 2025

- AZIË - March 2020 Highlights of Kazakhstan Agricultural Sector

Read the latest news of Kazakhstan Agricultural sector introduced in March issue of the Economic Newsletter which is prepared by the Economic Section of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Kazakhstan.

March 2020 Highlights of Kazakhstan Agricultural Sector

Combine

- GOLFSTATEN - Maatregelen ivm COVID-19 in de Golfregio

Als gevolg van de recente ontwikkelingen rondom het corona virus hebben de overheden van verscheidene Golfstaten een aantal ingrijpende maatregelen moeten nemen.

Maatregelen ivm COVID-19 in de Golfregio

- AFRIKA - In gesprek met de landbouwraad in Uganda en Rwanda

Carian Posthumus Meijjes is bijna vier jaar landbouwraad in Rwanda en Uganda. In beide landen is sprake van agrarische ontwikkelingen, ook al gaan die langzaam. Een aantal projecten lopen succesvol, maar ook zij kampt nu met de gevolgen van de coronacrisis. Dit artikel maakt deel uit van een nieuwe serie over de landbouwraden.

'Landbouw in Rwanda en Uganda stapsgewijs vooruit'

Carian Posthumus Meijjes

- AMERIKA - Brazilië - Hortitec beurs uitgesteld naar 2021

Hortitec, de grootste beurs in de sier- en tuinbouwsector van 2020 is gecanceld. De volgende editie zal van 16 t/m 18 juni 2021 in Holambra, Brazilië plaats vinden.

Brazilië - Hortitec beurs uitgesteld naar 2021

Hortitec comunicado