Highlights Agroberichten Buitenland week 9, 2020

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Benoeming Landbouwattachénetwerk 2020

Deze week zijn nieuwe Landbouwattachés benoemd op de Nederlandse ambassade in Berlijn en Nairobi en Landbouwraden in Addis Abeba, Ankara, Kampala/Kigali, Parijs, Pretoria, PV EU/Brussel, Yangon. Zij zullen starten in de zomer van 2020, met uitzondering van de Permanente Vertegenwoordiging (PV) EU/Brussel: deze benoeming gaat in per 1 januari 2021.

Benoeming Landbouwattachénetwerk 2020

Benoeming landbouwattachenetwerk 2020

- EUROPA - In gesprek met de landbouwraad in Moskou

Wat zijn de ervaringen van landbouwraad Meeuwes Brouwer in Rusland, een land dat het reduceren van voedselverspilling en gebruik van antibiotica hoog op de agenda heeft staan. Dit is het tweede artikel van een nieuwe serie over de landbouwraden. Lees meer over wie ze zijn en wat hun ervaringen zijn.

‘Russische landbouw ontwikkelt zich snel’

Meeuwes Brouwer

Desertification in Spain more abrupt than previously thought

A study published in Science warns that arid areas, such as Alicante, Murcia, Almería and the Canary Islands, will face increasingly dramatic changes due to climate change.

Spain: Desertification, more abrupt than previously thought

Bulgarije en Nederland hebben samenwerkingspotentieel in duurzame landbouw

Bulgarije en Nederland kunnen succesvol samenwerken op het gebied van duurzame landbouw, aldus de Nederlandse ambassadeur in Bulgarije Bea ten Tusscher tijdens de opening van de internationale conferentie "Biologische landbouw in Bulgarije: lukt het ons het systeem opnieuw op gang te zetten?".

Bulgarije en Nederland hebben samenwerkingspotentieel in duurzame landbouw

Unieke gelegenheid om kansen in de bio-economie te ontdekken – Brussel

Op 23 april a.s. organiseren de landbouwafdelingen van Nederlandse ambassades in Brussel, Parijs en Berlijn samen met RVO en Topsector Agri & Food een bijeenkomst om bedrijven, onderzoekers en andere stakeholders in de bio-economie bij elkaar te brengen rond de jaarlijkse call van de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU).

Unieke gelegenheid om kansen in de bio-economie te ontdekken – Brussel

Biobased Economy  BBI JU Call

Poland: new HPAI outbreaks, also in previously free province

New HPAI outbreaks, also in previously free province, associated with supplier of infected ducklings: unfortunately, in the recent days Poland witnessed several new outbreaks of H5N8 avian influenza in flocks of slaughter ducks, with 2 new regions affected.

Poland: new HPAI outbreaks, also in previously free province

Welcoming the Borderless Network in Romania!

Following the progress achieved last year in the Dutch-Romanian cooperation on agricultural education, namely the Romanian incoming visit to the Netherlands and the subsequent signing of a bilateral cooperation partnership, this week Romania is ready to welcome a group of members of the Borderless Network - Romania Country Group.

Welcoming the Borderless Network in Romania!

Nederlandse vertegenwoordiging op European Biomass Conference & Exhibition 2020, Frankrijk

Bio-economie Nederland opgelet! De 28e European Biomass Conference & Exhibition (EUBCE 2020), vindt plaats van 27 t/m 30 april 2020 in Marseille. Er zal op de beurs (exhibition) ruimte een speciale Netherlands Lounge worden opgezet.

Nieuwe data voor de European Biomass Conference & Exhibition 2020

Fisheries Bill: duurzaamheid en Britse economie centraal

De nieuwe Fisheries Bill is in behandeling genomen door het Britse parlement. Met het wetgevingsvoorstel wil de regering-Johnson het vertrek uit de EU verzilveren. ‘Take back control’ over de eigen visserijwateren is vanaf het begin van de Leave-campagne een van de belangrijkste beloften aan de Britse kiezers geweest.

Fisheries Bill: duurzaamheid en Britse economie centraal

- MIDDEN-OOSTEN- Aquaculture Africa 2020 Conference in Alexandria, Egypt

Egypt’s city of Alexandria is set to host Africa’s most prominent aquaculture conference, Aquaculture Africa 2020 (AFRAQ2020). It will be held from 28th of November to 1st of December 2020. The African continent’s biggest conference on aquaculture is a platform for experts, researchers, practitioners, decision-makers and stakeholders in the field of aquaculture.

Aquaculture Africa 2020 Conference in Alexandria, Egypt

- AFRIKA - Selectie van 3 bedrijven voor SBIR Voedselzekerheid Sub-Sahara

Er zijn 3 ondernemers geselecteerd om hun innovaties voor het vergroten van de voedselzekerheid voor het armste deel van de bevolking in Sub-Sahara Afrika verder te ontwikkelen en op grotere schaal te testen. Zij krijgen hiervoor 9 maanden de tijd en een budget van maximaal 3 ton.

3 winnende plannen voor SBIR Voedselzekerheid Sub-Sahara

- AMERIKA - Nederlandse kassen als belofte voor de Amerikaanse Midwest

De Amerikaanse Landbouwminister, Sonny Perdue, bracht eind januari een bezoek aan Nederland. Zijn bezoek stond in het teken van verduurzaming en innovatie, met focus op de innovatieve Nederlandse glastuinbouwsector. Welke kansen biedt dit voor Nederland?

Nederlandse kassen als belofte voor de Amerikaanse Midwest

Handelsmissie Plant-Based Protein naar Toronto, Canada

Bent u als ondernemer of onderzoeker actief in innovaties op het gebied van plantaardige voeding en eiwitten? Ontdek nieuwe markten tijdens de handelsmissie naar Canada van 10 tot en met 15 mei 2020.

Handelsmissie Plant-Based Protein in Toronto

Nederlandse tuinbouw centraal in New York

In het Guggenheim Museum in New York vindt vanaf 20 februari 2020 de tentoonstelling Countryside - The Future van AMO / Rem Koolhaas plaats. Met deze expositie willen Koolhaas’ denktank AMO en het museum de discussie over de ontwikkelingen in niet-stedelijke gebieden aanjagen.

Nederlandse tuinbouw centraal in New York

LED in kassen