Highlights Agroberichten Buitenland

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwradennetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 53 landbouwteams actief in ruim 70 landen.

Hele agrocluster viert eeuwfeest netwerk van landbouwraden

Het Landbouwattachénetwerk bestaat 100 jaar en ruim zeshonderd vertegenwoordigers uit de agrofoodsector, wetenschap en overheid hebben dit bijzondere jubileum gevierd. De belangstelling voor het evenement ‘Farming the future is our nature’ bleek groot. Zij namen op 3 juni deel aan een palet van activiteiten in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

#100jaarLAN

Hele agrocluster viert eeuwfeest netwerk van landbouwraden

Launch of international campaign Farming the Future

The international campaign Farming the Future highlights the Netherlands’ contribution to the global efforts in achieving food security and improved nutrition. The international campaign showcases the knowledge and  expertise of the Dutch Agrifood and Horticultural sectors in promoting a sustainable food system and creating social and economic opportunities worldwide.

Launch of international campaign Farming the Future

-EUROPA- Studie agrifood sector Luxemburg

Nederland is over het algemeen een onbekend importland voor Luxemburg ten opzichte van België, Duitsland en Frankrijk, desalniettemin bestaan er kansen voor Nederlandse ondernemers op de Luxemburgse agrifoodmarkt.

Studie agrifood sector Luxemburg

Zweden eten meer Zweeds vlees, maar minder Zweedse kaas

In een nieuw rapport van Jordbruksverket (Swedish Board of Agriculture) staan de laatste productiecijfers van Zweden. De focus ligt op hoeveel producten in Zweden in het binnenland zijn geproduceerd.

Zweden eten meer Zweeds vlees, maar minder Zweedse kaas

Nederland prominent aanwezig bij Innovation Summit ‘Seeds&Chips’ 2019, Italië

Voor het tweede jaar op rij was Nederland prominent aanwezig bij het Global Food Innovation Summit ‘Seeds&Chips’ 2019, van 6 tot 9 mei bij de Fiera di Milano Rho. Dit forum staat in het teken van de promotie van oplossingen en de nieuwste technologische ontwikkelingen wereldwijd op voedselgebied.

Nederland prominent aanwezig bij Innovation Summit ‘Seeds&Chips’ 2019

Consortium aan de slag met stadsgroen in Roemenië

Een consortium van Nederlandse handelsbedrijven actief in de boomteelt- en bollensector gaan aan de slag in Roemenië. Afspraken zijn gemaakt over de aanleg van een demonstratie beplantingsproject en over kennisoverdracht rondom stedelijk groen.

Consortium aan de slag met stadsgroen in Roemenië

The Road Map of Ukrainian berries sector development

On 4 June 2019, in Kyiv, Ukraine  the International Trade Centre (ITC) within the framework of the European Union funded project “Eastern Partnership: Ready to Trade – an EU for business initiative” presented the Road Map of Ukrainian berries sector development.

The Road Map of Ukrainian berries sector development

Problemen met leveringscontracten fruit in Polen opgelost?

Sinds juni 2018 heeft het Pools Bureau voor Concurrentie en Consumentenbescherming (UOKIK) fruit verwerkers in Polen gecontroleerd. Het orgaan onderzocht of er geen fraude is ontstaan bij inkoop van fruit van Poolse boeren.

Problemen met leveringscontracten fruit opgelost?

© Murawska

-AZIË- First official case of African swine fever in North Korea

Northern border area in South Korean peninsula is on emergency alert due to the official outbreak of African swine fever in North Korea.

First official case of African swine fever in North Korea

African Swine Fever hits North Korea.
© Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs, Republic of Korea

Vietnam culls 2m pigs in swine fever fight

Vietnam has culled two million pigs after the deadly African swine fever spread to 48 of 63 provinces in the Southeast Asian nation.

Vietnam culls 2m pigs in swine fever fight

-AFRIKA_AGROSPECIAL- Uitdaging van Zuid-Afrika: stedelingen blijven voeden

Zuid-Afrika verstedelijkt snel: 64% van de bevolking woont er al in een stad en de Verenigde Naties verwachten dat dit percentage in 2050 is opgelopen tot 77%. Al deze stedelingen moeten worden gevoed, liefst met gevarieerde en gezonde producten.

Uitdaging van Zuid-Afrika: stedelingen blijven voeden

Opbouw voedselketen speerpunt voor West-Afrika

West-Afrika staat voor grote uitdagingen. De snelgroeiende bevolking, klimaatverandering en migratie van het platteland naar de steden zijn dé voedselzekerheidsdilemma’s in Ghana, Nigeria en Ivoorkust. Dat alles doet een enorm beroep op de landbouwsector.

Opbouw voedselketen speerpunt voor West-Afrika

-AMERIKA- Mexico, Vietnam report new avian flu outbreaks

Further cases of highly pathogenic avian influenza (HPAI) have been reported in poultry in Mexico and Vietnam, and an unusual avian flu virus type has been detected on farms in Belgium.

-AMERIKA_AGROSPECIAL- Nederland steunt verduurzaming Colombiaanse landbouw

De diversiteit in klimaat, geografie en productieomstandigheden zorgt ervoor dat Colombia een breed palet aan landbouwproducten produceert, zoals koffie, fruit (bananen, avocado's) en snijbloemen voor de export. Maar ook tal van gewassen, rundvlees, pluimvee en zuivel voor de grote thuismarkt.

Nederland steunt verduurzaming Colombiaanse landbouw