Highlights Agroberichten Buitenland

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwradennetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 53 landbouwteams actief in ruim 70 landen.

Op RVO.nl: Agrospecial ter ere van 100-jarig jubileum LAN

Het Landbouw Attaché Netwerk (LAN) bestaat 100 jaar. Ter ere van dit jubileum is een Agrospecial uitgegeven. Dit digitale magazine is opgebouwd rond zes thema's die een cruciale rol spelen in het werk van de landbouwraden: Kringlooplandbouw, Water en klimaat, Innovatieve technologie, Van veel naar beter, Vlees of vega en The place to be.

Agrospecial op RVO.nl

-EUROPA- Kansendossier België: etnische agrovoeding

Demografische cijfers wijzen op een omvangrijke toename van de mondiale moslimbevolking tegen 2050. Uit onderzoek blijkt dat deze groep een specifieke vraag heeft wat voeding en drank betreft. Met name in België wordt aan deze behoefte nog niet in voldoende mate voldaan. Het Nederlands bedrijfsleven zou hierop kunnen inspelen door het aanbieden van etnische voedingsproducten in België.

Kansendossier België: etnische agrovoeding

Spain: The citrus crisis: not everything is because of South Africa

The serious problems suffered by the Spanish citrus sector are not only due to circumstantial causes arising from competition from third countries, but they also have revealed structural challenges that Spain must address.

Spain: The citrus crisis: not everything is because of South Africa

How technology is changing Ukrainian agriculture for better

While the agricultural sector now accounts for over 30 percent of Ukraine’s exports and 12 percent of its gross domestic product of $100 billion annually, much of Ukraine’s agricultural potential has gone untapped.

How technology is changing Ukrainian agriculture for better

Kyiv region fields
© Ukrafoto

Kick off Urban Landscapes-Green Cities consortium in Roemenië

Onder de vlag van Royal Anthos en in samenwerking met de Nederlandse Ambassade te Boekarest heeft een nieuwe sierteeltcluster zich gepresenteerd richting diverse institutionele partijen en lokale media. Het driejarige PIB (Partners for International Business) programma, is hiermee formeel in Roemenië van start gegaan.

Kick off Urban Landscapes-Green Cities consortium in Roemenië

14e Oranje paviljoen op landbouwbeurs in Novi Sad, Servië

Voor de 14e keer was er een Oranje paviljoen op de Internationale landbouwbeurs – 86 editie – in Novi Sad, Servië. Dit is de grootste landbouwbeurs van de Westelijke Balkan regio. Het Nederlandse Oranje paviljoen stak fier boven de omliggende landenpaviljoens uit.

14e Oranje paviljoen op landbouwbeurs in Novi Sad

-AZIË- Singapore gaat pluimvee-afval omzetten naar elektriciteit

Acropower, een ingenieursbureau gevestigd in Singapore, heeft een overeenkomst gesloten met Chew's Agriculture, een commerciële eierproducent in Singapore, waarmee Acropower pluimvee afval van Chew's Agriculture kan omzetten naar biogas. Het biogas zal dan worden gebruikt om elektriciteit op te wekken.

Singapore gaat pluimvee-afval omzetten naar elektriciteit

© AdobeStock

Two SDGP Programs Granted for Myanmar

A good time for Agriculture and Aquaculture capacity building and development in Myanmar, last week 2 proposals have been granted under the Sustainable Development Goals Partnership Facility (SDGP) of RVO (Dutch Enterprise Agency). Master Peas, with lead partner ICCO and SAFA (Sustainable and Accessible Fish for All), with De Heus as lead partner.

Two SDGP Programs Granted for Myanmar

Vietnam hikes imports of animal feed

Vietnam bought 1.3 bn US$ worth of imported animal feeds and materials for animal feed production in the first four months of this year, up 2.4% against the same period last year, according to data from the Ministry of Agriculture and Rural Development.

Vietnam hikes imports of animal feed

-AMERIKA- Kansen in de Chileense zuivelsector

De landbouwraad in Buenos Aires heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de markt en kansen in de zuivelsector in Chili. Het rapport, beschikbaar in het Engels en het Spaans, gaat in op de markt, productie, (toekomstige) ontwikkelingen, de spelers in het veld, (mogelijke) innovaties en kansen.

Kansen in de Chileense zuivelsector

Una vaca
© bue-lnv

Van der Knaap Groep groeit in Mexico dankzij overheidsfinanciering

De Van der Knaap groep heeft al jaren een verkooporganisatie in Mexico en wilde er een eigen productielocatie starten. Omdat financiering via banken niet van de grond kwam, bood de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) uitkomst met een lening via het Dutch Trade and Investment Fund (DTIF).

Van der Knaap Groep groeit in Mexico dankzij overheidsfinanciering

USDA announces $16 billion trade aid program for farmers

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft op 23 mei 2019 bekendgemaakt dat een bedrag van 16 miljard dollar wordt vrijgemaakt voor ondersteuning aan Amerikaanse boeren die kampen met de gevolgen van handelsonderbrekingen.

USDA announces $16 billion trade aid program for farmers

-GOLFSTATEN- Evenement Zakendoen in de Golfregio

De Golfregio biedt veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Met name op het snijvlak van water, energie en voedsel. In de Golfregio kunt u een grote markt met ruim 50 miljoen mensen bereiken. Heeft u interesse in die regio? Kom dan op donderdag 20 juni naar het evenement "Zakendoen in de Golfregio" in Arnhem.

Zakendoen in de Golfregio

Qatar National Research Fund, investing in agriculture

After the blockade in 2017, Qatar is keep giving top priority to food security and wants to boost local production, to increase self-sufficiency. Therefore the Qatari government is heavily investing in horticulture and agriculture to fulfil the needs in these sectors. Read more about the topic in this article.

Qatar National Research Fund

-AFRIKA_AGROSPECIAL- Klimaatverandering dwingt tot aangepaste landbouw in Noord-Afrika

Klimaatverandering heeft grote invloed op de land- en tuinbouw in Noord-Afrika. Inefficiënt gebruik van het schaarse regen- en bodemwater leidt ertoe dat in sommige gebieden van de Maghreb, het noordwestelijk deel van Afrika, de agrarische productie dreigt te verdwijnen. De hele regio kampt met watertekorten, verwoestijning en verzilting.

Klimaatverandering in Noord-Afrika dwingt tot aangepaste landbouw

Abonneren op wekelijkse Highlights

U kunt ons volgen op Twitter: @AgroBericht

Kent u collega’s die ook geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief? U kunt hen attenderen om zich te abonneren op de wekelijkse Highlights.

Highlights Landbouwattachénetwerk