Highlights Agroberichten Buitenland

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwradennetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 53 landbouwteams actief in ruim 70 landen.

Wat vindt u van onze website en Highlights?

Vertel ons wat u vindt van Highlights en de website door 7 korte vragen te beantwoorden. Klik hiervoor op onderstaande link. We stellen uw mening op prijs en stemmen onze informatievoorziening graag af op uw wensen.

Onze hartelijke dank voor uw medewerking.

Vragen tevredenheidsonderzoek website

ABN AMRO onderzoek: vraag bioproducten groter dan aanbod

De verkoop van biologische producten groeit sneller dan de productie ervan. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor de andere lidstaten in de Europese Unie. Import van biologische voedingsmiddelen van buiten de EU is en blijft daarom nodig. Dat meldt ABN AMRO.

ABN AMRO: vraag bioproducten groter dan aanbod

[AGROSPECIAL] 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk

In de nieuwe Agrospecial 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk leest u hoe de landbouwraden aankijken tegen de uitdagingen van morgen en hoe zij denken dat Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen elders in de wereld een rol kunnen spelen bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen rond voedselproductie. Deze Agrospecial is opgezet als een e-zine, een digitaal magazine.

Agrospecial 100 jaar LAN

[EUROPA] Join the Dutch Pavilion at Golden Autumn in Moscow

The Ministry of Agriculture, Nature and Food Quality in collaboration with the Dutch Embassy in Moscow is organizing a Holland Pavilion at “Golden Autumn”, the Russian agricultural exhibition held annually in Moscow by the Ministry of Agriculture of the Russian Federation.

Join the Dutch Pavilion at Golden Autumn in Moscow

Golden Autumn

Holland Paviljoen op de 20e editie van de Speciality & Fine Food Fair in Londen

Van 1 t/m 3 september 2019 zal in het Olympia Exhibition Centre in Londen de 20e editie van de Speciality & Fine Food Fair plaatsvinden. Op deze beurs krijgen winkeliers, chefs, importeurs, distributeurs en groothandelaren de kans om kennis te maken met meer dan 700 producenten en leveranciers van ambachtelijke producten. De Nederlandse ambassade organiseert een Holland Paviljoen.

Holland Paviljoen op de 20e editie van de Speciality & Fine Food Fair in Londen

Speciality & Fine Food Fair 2019

[AGROSPECIAL] Droogte geen onbekend fenomeen voor Spanje

De Spaanse overheid werkt aan een nationale irrigatiestrategie om de watervoorziening in het land te verbeteren. Zo zijn er plannen om 800.000 hectare landbouwgrond efficiënter en energiezuiniger in te richten. Voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen. Dit artikel maakt deel uit van de Agrospecial 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk.

Droogte geen onbekend fenomeen voor Spanje

© José Munuera

[AZIË] Begroting Japans landbouwministerie stijgt met 5,6% naar 19,5 mrd euro

Met het begin van het fiscale jaar, zijn de Japanse cijfers voor de landbouwbegroting 2019 bekendgemaakt. MAFF krijgt 2,43 triljoen Yen (19,5 mrd euro): een stijging van 5,6%. Om de boeren weerbaarder te maken tegen de vrijhandelsverdragen met de EU en TPP-landen, is extra geld vrijgemaakt voor ruilverkaveling, visserij, veehouderij en de promotie van Smart Agriculture.

Begroting Japans landbouwministerie stijgt met 5,6% naar 19,5 mrd euro

Ohi Rivier in Shizuoka Prefectuur

Nederland actief in tuinbouwketen Myanmar

Het demonstratie-tuinbouwbedrijf in Myanmar van een Nederlands consortium onder leiding van Larive International is GlobalGap gecertificeerd. Volgens Larive-directeur Matthias Brienen is de certificatie een belangrijke stap naar verdere uitbreiding van de activiteiten van het consortium in Myanmar. GlobalGap is een belangrijk keurmerk op het gebied van voedselveiligheid.

Nederland actief in tuinbouwketen Myanmar

Agriculture sector of Uzbekistan: recent trends

Agriculture is one of the leading sectors of Uzbekistan economy. In 2018 the contribution of the agricultural sector to GDP equaled 28.8% and 27% of the economically active country population were engaged in it.

Agriculture sector of Uzbekistan: recent trends

[AGROSPECIAL] Focus Singapore op hightech landbouw

De bijna 6 miljoen inwoners van de dichtbevolkte stadstaat Singapore zijn voor hun voedsel voor 90% afhankelijk van import. De overheid wil dat het compacte land in 2030 30% van de voedselbehoefte zelf produceert. Dit artikel maakt deel uit van de Agrospecial 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk.

Focus Singapore op hightech landbouw

[AFRIKA] Newsletter Kenya available

In this newsletter you can find information on the latest developments in the agriculture sector in Kenya. It includes information on several financial instruments which are available, news on the current activities of the agriculture team at the Embassy and the upcoming events, as well as information on new regulations.

Newsletter Kenya 2019-01

[AGROSPECIAL] Uitdaging van Zuid-Afrika: stedelingen blijven voeden

Zuid-Afrika verstedelijkt snel: 64% van de bevolking woont er al in een stad en de Verenigde Naties verwachten dat dit percentage in 2050 is opgelopen tot 77%. Deze stedelingen moeten worden gevoed, liefst met gevarieerde en gezonde producten. Dit artikel maakt deel uit van de Agrospecial 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk.

Uitdaging van Zuid-Afrika: stedelingen blijven voeden

[AMERIKA] Specialty coffee from Colombia with a green taste

Colombia, very often referred to as “the land of coffee”, keeps among its mountains a hidden treasure: the Parque Nacional del Nevado del Huila. This national park is in the mountainous area known as the Macizo colombiano (Colombian Massif), more specifically at the tripoint of the provinces of Cauca, Tolima and Huila.

Specialty coffee from Colombia with a green taste

[AGROSPECIAL] Amerikaanse interesse in innovaties

In de Verenigde Staten is groeiende interesse in innovaties op landbouwgebied. De Amerikanen hebben door dat ze daarbij kennis kunnen opdoen in Europa. Nederlandse innovaties trekken hun aandacht. Dit artikel maakt deel uit van de Agrospecial 100 jaar Landbouw Attaché Netwerk.

Amerikaanse interesse in innovaties

Abonneren op wekelijkse Highlights

U kunt ons dagelijks volgen op Twitter: @Agrobericht

Kent u collega’s die ook geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief? U kunt hen attenderen om zich te abonneren op de wekelijkse Highlights.

Highlights Landbouwattachénetwerk