Highlights Agroberichten Buitenland

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwradennetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 53 landbouwteams actief in ruim 70 landen.

Belangrijke rol landbouwraden bij realisatie LNV-visie

Landbouwraden krijgen een belangrijke rol bij de realisering van de kringloopvisie van LNV-minister Schouten op mondiaal niveau. Tijdens bezoeken van handelsdelegaties en bij presentaties van de Nederlandse agrofoodsector op landbouwbeurzen in het buitenland krijgt kringlooplandbouw extra aandacht.

Belangrijke rol landbouwraden bij realisatie LNV-visie

© Petterik Wiggers

-EUROPA- Vertical farming in de lift in het VK

Ocado, de Britse online supermarkt, investeert 17 miljoen pond in vertical farming. Ocado zegt in de komende vijf jaar ten minste 10 vertical farms te willen openen in een joint venture met het Nederlandse bedrijf Priva en het Amerikaanse 80 Acres.

Vertical farming in de lift in het VK

Spanje: Geslaagde conferentie over duurzame productie en consumptie

Op 5 juni, in de week van de duurzaamheid, organiseerde de ambassade te Madrid een conferentie over SDG 12, duurzame productie en consumptie en publiek-private samenwerking in de CEOE (Spaanse VNO-NCW) te Madrid.

Spanje: Geslaagde conferentie over duurzame productie en consumptie

Discover the meat and livestock sector in Romania @CARNEXPO 2019

Are you active in the meat or livestock business in the Netherlands? Would you like to explore this field in Romania? Then the Carnexpo exhibition in Bucharest might be an interesting place for you this autumn.

Discover the meat and livestock sector in Romania @CARNEXPO 2019

Follow-up visit to Kyrgyzstan

The Netherlands Embassy in Kazakhstan, which is also accredited to Kyrgyzstan and Tajikistan, would like to announce its plans to organize two follow-up visits to Kyrgyzstan and Tajikistan in the fall of 2019 and spring of 2020, respectively. A follow-up visit of Dutch agricultural companies to Bishkek (Kyrgyzstan) will tentatively take place in week 42 (14-16 October 2019).

Follow-up visit to Kyrgyzstan

-GOLFSTATEN- Holland Paviljoen op Saudi Aquaculture

Het landbouwteam voor de Golfstaten, o.l.v. Erik Smidt, nodigt Nederlandse bedrijven actief in de aquaculture sector uit deel te nemen aan de Saudi AQUAculture beurs in Riyadh (21-24 oktober 2019). Het ontwikkelen en moderniseren van de aquaculture sector is een van de prioriteiten van de Saoedische overheid.

Holland Paviljoen op Saudi Aquaculture

-MIDDEN-OOSTEN- Investeringsfonds in Palestijnse Gebieden richt zich op landbouwsector

Met de onlangs aangekondigde oprichting van een speciaal investeringsvehikel richt het Palestine Investment Fund (PIF) zich op modernisering en productiegroei van de landbouwsector. Volgens PIF-voorzitter Mohammad Mustafa kan de nieuwe organisatie over 4 maanden actief zijn.

Investeringsfonds in Palestijnse Gebieden richt zich op landbouwsector

-AFRIKA- Nederlands zuivelcluster actief in Uganda

Zes Nederlandse bedrijven die actief zijn in de melkveehouderijsector gaan gezamenlijk activiteiten ondernemen in de melkveehouderij in Uganda. Het zogeheten Dairy Impact Cluster Oeganda wil de melkproductie in het Oost-Afrikaanse land op een hoger peil brengen en tegelijkertijd de eigen afzetmarkt vergroten.

Nederlands zuivelcluster actief in Uganda

Deelname aan SIAB EXPO Marokko

Van 6-8 december 2019 organiseert ELANEXPO de FOODEXPO in Casablanca, Marokko. Deze internationale tentoonstelling is vooral interessant voor exporteurs van levensmiddelen, dranken nicheproducten en voor projecten voor opslag en verwerking en voor leveranciers van machines voor de voedingsmiddelenindustrie.

FOODEXPO Marokko

Deelnemen aan Holland Paviljoen tijdens Siamap-beurs in Tunesië

Doet u innovatief en duurzaam zaken in de land- en tuinbouw, veehouderij, visserij en/of viskweek en heeft u internationale ambities? Neem dan deel aan het Holland Paviljoen tijdens de toonaangevende Siamap-beurs van 24 tot en met 29 september.

Holland Paviljoen tijdens Siamap-beurs in Tunesië

HortGro Conference 2019 in South Africa

During the HortGro Conference (4 – 7 June 2019), Wageningen UR Food & Biobased Research (WFBR), represented by Frank van de Geijn Sr. Postharvest Engineer consultant/researcher, was meeting the South African Postharvest Industry and the Postharvest Research Infrastructure.

HortGro Conference 2019

-AMERIKA- Brazilië, duurzame landbouwketens in het Amazone-gebied

Onlangs heeft de Nederlandse ambassade in Brazilië, samen met Universiteit Wageningen, Stichting Solidaridad en het Braziliaanse landbouwonderzoeksinstituut Embrapa een bijeenkomst gehouden in Belém, hoofdstad van de deelstaat Pará, aan de monding van de Amazonerivier. Doel was het presenteren van resultaten van resultaten van het LNV seed-money project over duurzame veehouderij.

Brazilië, Duurzame Landbouwketens in het Amazonegebied

-AMERIKA_AGROSPECIAL- Nederland steunt verduurzaming Colombiaanse landbouw

De diversiteit in klimaat, geografie en productieomstandigheden zorgt ervoor dat Colombia een breed palet aan landbouwproducten produceert, zoals koffie, fruit (bananen, avocado's) en snijbloemen voor de export. Maar ook tal van gewassen, rundvlees, pluimvee en zuivel voor de grote thuismarkt.

Nederland steunt verduurzaming Colombiaanse landbouw