Highlights Agroberichten Buitenland week 42

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Lancering Netherlands Food Partnership

Met het ‘Netherlands Food Partnership’ (NFP) zet Nederland stappen om wereldwijde voedselzekerheid een stap verder te brengen. Op World Food Day hebben het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) dit nieuwe initiatief gelanceerd.

Lancering Netherlands Food Partnership

- EUROPA - Geslaagd kansenseminar 'Zakendoen in Spaanse watersector'

Het is bekend dat de Spaanse watersector voor veel uitdagingen staat. Daarnaast is Spanje binnen Europa een van de meest kwetsbare landen als het gaat om de effecten van klimaatverandering. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven, zo werd duidelijk tijdens het kansenseminar over de Spaanse watersector op 10 oktober.

Geslaagd kansenseminar “Zakendoen in Spaanse watersector” 10 oktober 2019

Handelsmissie zacht (bessen) fruit naar Servië: meldt u aan!

De Nederlandse ambassade in Belgrado, Servië, heeft een marktonderzoek naar de kansen voor Nederlandse ondernemers in de zachtfruitsector in Servië en de Westelijke Balkan uitgevoerd. Een handelsmissie in november moet de kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector verder ontdekken.

Handelsmissie zacht (bessen) fruit naar Servië: meldt u zich aan!

Zachtfruitteelt

GroentenFruit Huis vreest no-deal Brexit

Het verlies aan omzet voor Nederlandse exporteurs van groenten en fruit loopt bij een no-deal Brexit op tot €100 tot €200 miljoen per jaar. Dat verwacht brancheorganisatie GroentenFruit Huis.

GroentenFruit Huis vreest no-deal Brexit

Netherlands – Azerbaijan Seminar on Sustainable Agriculture

The Embassy of the Kingdom of the Netherlands in  Azerbaijan will hold the Netherlands – Azerbaijan Seminar on Sustainable Agriculture for Producing Healthy Food on November 12, 2019. The event is organized with the support of the Ministry of Agriculture of Azerbaijan. It will take place in Baku, at Hilton Hotel.

Netherlands – Azerbaijan Seminar on Sustainable Agriculture

Green cities for Sustainable Europe Conference in Bulgaria

On 18th October, an international conference „Green Cities for Sustainable Europe” presents the latest trends in greening cities – foremost global experience and Bulgaria’s challenges with a highlight on the Bulgarian capital, Sofia.

Green cities for Sustainable Europe Conference in Bulgaria

The Netherlands launched project to improve soil matter content in Poland

The Embassy of the Netherlands has launched a 1-year project with the aim to improve the soil quality in Poland by informing stakeholders on the usage and implementation of sustainable agricultural technologies including use of (fertilizers and soil improvers made of) organic manure and precision farming technologies.

The Netherlands launched project to improve soil matter content in Poland

- AZIË - Nieuwste officiële rapport over voedselzekerheid in China

Het nieuwe rapport over voedselzekerheid in China is deze week gepubliceerd door het Informatiebureau van de Staatsraad van de Volksrepubliek China. Een van de belangrijke boodschappen uit het rapport is de wens van China om nog intensiever samen te werken met andere landen om voedseltekorten te verminderen en de kwaliteit van voedsel te verbeteren.

Nieuwste officiële rapport over voedselzekerheid in China

Varkens

Technologietop leidt tot €650 miljoen aan Nederlands-Indiase samenwerking

Op de eerste dag van de tweedaagse India – Netherlands Tech Summit (15-16 oktober) zijn 40 overeenkomsten gesloten tussen Indiase en Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen. De totale geschatte waarde van de overeenkomsten bedraagt 650 miljoen euro.

Technologietop leidt tot €650 miljoen aan Nederlands-Indiase samenwerking

Oriëntatiemissie Agri-Food & Tuinbouw Japan 9 – 13 maart 2020

De handelsmissie naar Japan heeft als doel de door het handelsverdrag geboden export mogelijkheden meer inzichtelijk te maken en te benutten. Aanmelden kan tot 1 december.

Matchmaking The Netherlands - Thai Sustainable Livestock Forum in Bangkok

Heeft uw bedrijf oplossingen op het gebied van diergezondheid? Of bent u in de duurzame veehouderij werkzaam op het gebied van diervoeding, uitstootreducerende oplossingen en voedselverwerking? Neem dan op 27 en 28 november deel aan het Netherlands - Thai Sustainable Livestock Forum 2019 dat zal plaats vinden in Bangkok, Thailand.

Matchmaking tijdens The Netherlands - Thai Sustainable Livestock Forum 2019 in Bangkok

- AFRIKA - Setting up in Ghana, The Koudijs Story

After years of flying back and forth Hugo Visscher moved with his family to Ghana to lead Koudijs transition from Dutch exporter to big local player with regional ambitions.

Setting up in Ghana- The Koudijs Story

Newsletter Rwanda & Uganda July - September

The new edition of the newsletter of the Netherlands embassy’s agricultural office for Rwanda and Uganda, with news from June till September 2019.

Newsletter Rwanda & Uganda July - September

- AMERIKA - Maak kennis met landbouwattaché VS en Canada Elselien Breman

Maak kennis met de nieuwe landbouwattaché Elselien Breman. Zij is sinds de zomer van 2019 samen met landbouwraad Marianne Vaes actief voor de Nederlandse agrofoodsector in de Verenigde Staten en Canada. “De agrarische sector in de VS loopt niet alleen qua productieomvang mondiaal voorop, maar ook qua innovatiekracht.”

'Perspectief op technologische samenwerking met VS'

Elselien Breman

Mexico: mega-simulatie Afrikaanse varkenspest is een daverend succes

Van 24 tot en met 26 september heeft de Mexicaanse Nationale Dienst voor Voedselveiligheid- en kwaliteit (SENASICA) een uitbraak van Afrikaanse Varkenspest gesimuleerd. Het was een enorme operationele oefening die in acht Mexicaanse deelstaten tegelijkertijd werd uitgevoerd.

Mexico: Mega-simulatie Afrikaanse varkenspest is een daverend succes

Link voor ontvangst wekelijkse Highights

Kent u collega’s die ook geïnteresseerd zijn in deze nieuwsbrief? Via deze link kunt u hen attenderen om zich in te schrijven voor de wekelijkse Highlights.

U kunt ons volgen op Twitter: @Agrobericht

Highlights Landbouwattachénetwerk