Highlights Agroberichten Buitenland

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwradennetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 53 landbouwteams actief in ruim 70 landen.

Kabinet: extra inzet op voedselzekerheid

Wereldwijde voedselzekerheid staat hoog op de agenda van het kabinet. De inzet is gericht op verspreiding van innovatieve technieken, klimaatadaptatie en terugdringing van voedselverliezen. Dat staat in de Kamerbrief van minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag en minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten.

Kabinet: extra inzet op voedselzekerheid

Voedselzekerheid
© Agrocares

World Food Prize to East-West Seed Founder Simon N. Groot

U.S. Secretary of State Mike Pompeo and President of the World Food Prize Foundation Kenneth M. Quinn announced Simon N. Groot as the 2019 World Food Prize Laureate. Known as the "Nobel Prize for Food," the 2019 World Food Prize honors the unique achievements of Simon Groot and his company East-West Seed (EWS) over the past four decades.

World Food Prize to East-West Seed Founder Simon N. Groot

© East West Seed

Koning Willem-Alexander opent insectenkwekerij Protix

Koning Willem-Alexander heeft 11 juni de nieuwe insectenkwekerij van Protix in Bergen op Zoom geopend. Protix is een bedrijf dat insecten produceert voor duurzame eiwitten in vee- en visvoer. Plantaardige reststromen uit de omgeving worden gebruikt als voer voor de insecten.

Koning Willem-Alexander opent insectenkwekerij Protix

-EUROPA- Markt voor voedingssupplementen in Duitsland

De Duitse markt wordt gekenmerkt door bewuste consumenten met oog voor kwaliteit, gezondheid en duurzame ingrediënten. Nergens in Europa is de markt voor voedingssupplementen zo groot als in Duitsland.

Voedingssupplementen in Duitsland

Voedingssupplementen

Spanje: Nederlandse bedrijven positief over 1e editie Organic Food IBERIA

Op 6 en 7 juni heeft de 1e editie van de Organic Food IBERIA vakbeurs plaatsgevonden in Madrid. De Nederlandse bedrijven waren erg positief over deze puur B2B Organic Food vakbeurs. Al deze bedrijven zijn al actief op de Spaanse markt en zagen de beurs voornamelijk als een goed meetingpoint met hun reeds bestaande Spaanse klanten.

Spanje: Nederlandse bedrijven positief over 1e editie Organic Food IBERIA

London Produce Show 2019: Nederland opnieuw in de spotlight

Nederland was dit jaar opnieuw goed vertegenwoordigd op de London Produce Show 2019. Naast het door de Holland Fresh Group georganiseerde paviljoen sponsorde de Ambassade een marketingprijs, een groenten en fruit tekencompetitie voor schoolkinderen en sprak de landbouwraad tijdens een seminar over kringlooplandbouw.

London Produce Show 2019: Nederland opnieuw in de spotlight

Serbian agro food companies at PLMA fair in Amsterdam

Agro food sector is gaining on importance in Serbia. Number of the companies producing fresh and processed fruits and vegetables are increasing. At the end of May Serbian companies took part at Private Label International Trade Show & Conference (PLMA) in Amsterdam.

Serbian agro food companies at PLMA fair in Amsterdam

-AZIË- Nieuwe pluimveeslachterij in Myanmar met Nederlandse wortels

De bouw van een moderne pluimveeslachterij nabij Yangon – het economische hart van Myanmar – moet de pluimveesector in het land een impuls geven op het gebied van voedselveiligheid, dierwelzijn en productkwaliteit. De slachtmachines worden binnenkort vanuit Nederland naar Myanmar verscheept.

Nieuwe pluimveeslachterij in Myanmar met Nederlandse wortels

© Marel

Vinamilk builds organic milk farm in Laos

The first stage of a project to establish a US$500 million organic milch cow farming complex started in the Lao province of Xiengkhouang late last May.

Vinamilk builds organic milk farm in Laos

Joint venture voor High-Tech Agriculture Park in China

Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Dutch Greenhouse Delta hebben een startovereenkomst getekend voor een High-Tech Agriculture Park in China. Het park wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot.

Joint venture voor High-Tech Agriculture Park in China

African swine fever reaches Saigon, Vietnam

Ho Chi Minh City, Vietnam's largest city, has declared its first African swine fever outbreak, meaning 55 out of 63 Vietnamese localities have been infected.

African swine fever reaches Saigon

-AMERIKA- Landbouwassistent Frank Hoogendoorn belicht de mogelijkheden in Mexico

Landbouwassistent in Mexico Frank Hoogendoorn is het aanspreekpunt voor de tuinbouwsector en geeft opvolging aan de veterinaire en fytosanitaire dossiers in dat land. Hij belicht in deze film de mogelijkheden van Nederlandse landbouwtechniek in de Mexicaanse agrarische sector.

Landbouwassistent Frank Hoogendoorn belicht de mogelijkheden in Mexico

World Dairy Expo: Holland Dairy Valley stand in Wisconsin

Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer een Holland Dairy Valley stand georganiseerd op de World Dairy Expo door de Investerings- and Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord Holland (NOM), het Consulaat-Generaal in Chicago en de Landbouwafdeling van de Ambassade in Washington, DC. Deze bekende internationale melkveehouderijbeurs, die van 1 tot 5 oktober in Madison, Wisconsin plaatsvindt, is interessant voor Nederlandse toeleveranciers aan de melkveehouderijsector.

World Dairy Expo: Holland Dairy Valley stand

GreenTech launches GreenTech Americas

At the first day of GreenTech Amsterdam, GreenTech Americas has been launched. The spin-off will take place from 24-26 March 2020 in Querétaro, Mexico. This is a logical next step, as Mexico is a major agricultural producer, the number of hectares under protected agriculture is growing exponentially and it is the gateway to US, Canada and South America.

GreenTech launches GreenTech Americas

-GOLFSTATEN- Start aanbesteding voor exploitatie Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai

Van 20 oktober 2020 tot en met 10 april 2021 vindt de 35e universele wereldtentoonstelling plaats in Dubai, in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Nederland wil de toon zetten met een circulair paviljoen. De aanbesteding voor de exploitatie van dit Nederlands paviljoen op de EXPO 2020 Dubai is van start gegaan.

Start aanbesteding voor exploitatie Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai

Expo Dubai

-AFRIKA_AGROSPECIAL- Klimaatverandering in Noord-Afrika dwingt tot aangepaste landbouw

Klimaatverandering heeft grote invloed op de land- en tuinbouw in Noord-Afrika. Inefficiënt gebruik van het schaarse regen- en bodemwater leidt ertoe dat in sommige gebieden van de Maghreb, het noordwestelijk deel van Afrika, de agrarische productie dreigt te verdwijnen. De hele regio kampt met watertekorten, verwoestijning en verzilting.

Klimaatverandering in Noord-Afrika dwingt tot aangepaste landbouw