Highlights Agroberichten Buitenland week 37

Highlights Agroberichten Buitenland is de wekelijkse nieuwsbrief van het Landbouwattachénetwerk. U wordt iedere week geattendeerd op nieuws, activiteiten en achtergrondinformatie van 57 landbouwteams actief in 77 landen.

Update brochure 'Mest, een waardevolle grondstof' in 5 talen

De van oorsprong Engelstalige brochure ‘Manure, a valuable resource’ is door Wageningen Livestock Research geactualiseerd en vertaald. De brochure geeft een zeer illustratief overzicht van het Nederlandse mestbeleid, feiten en cijfers, managementoplossingen, en de plaats van dierlijke mest in kringlooplandbouw.

Update brochure "Mest, een waardevolle grondstof"

mest

- EUROPA - Copenhagen Food Week: kansen en inspiratie

Eind augustus en begin september staat Kopenhagen in het teken van voedsel. Verschillende beurzen, zowel B2B als B2C, evenementen, conferenties en een internationale voedseltop kleuren de stad. Er is veel focus op duurzaam, circulair en lokaal, met de Sustainable Development Goals op de voorgrond.

Copenhagen Food Week: kansen en inspiratie

Digitale landbouw verbindt Nederland en Hongarije

Afgelopen week heeft de Smart Farm conferentie in Bábolna plaatsgevonden, waar de meest up-to-date high-tech technologieën en toepassingen in verschillende gebieden van voedingsmanagement en gewasbescherming werden gedemonstreerd. Hoewel Nederland en Hongarije de accenten vooralsnog op andere details leggen, zijn er ook veel raakvlakken.

Digitale landbouw verbindt Nederland en Hongarije – Smart Farm Conferentie Bábolna

Polish companies produce meat and cheese from plants

The global market for vegan products is expected to be worth over USD 25 billion. In Poland, more and more companies want to benefit from this new trend. It is estimated that only few percent of Poles do not eat meat anymore, but the IQS study shows that 43% of Poles, without giving up meat completely, significantly has limited its consumption.

Polish companies produce meat and cheese from plants

vegan food

Kansen voor Nederlandse agribusiness in Slovenië

Eind augustus vond de jaarlijkse AGRA Fair plaats in Slovenië. De fair was voor de 57e keer het kruispunt van nieuwe technologie, digitalisering en innoverende visie in de internationale landbouwsector. Directeur Internationale Agribusiness Michiel van Erkel, van het ministerie van LNV, was daar aanwezig om de kansen voor Nederlandse expertise te onderzoeken en contact te leggen met de sector in Slovenië.

Kansen voor Nederlandse agribusiness in Slovenië

Valériane, dé bio-beurs van België

Bent u een producent of handelaar van biologische producten en wenst u zich te oriënteren op Wallonië? Dan is de volgende editie van Valériane misschien iets voor u! Van 6-8 september 2019 vond in Namen de 35e editie van Valériane plaats, de grootste Belgische beurs voor biologische landbouwproducten.

Valériane, dè bio-beurs van België

Spain: Climate change impact to vary dramatically across Europe

According to IMPRESSIONS project forecast, increased stress on harvests would appear in Spain in contrast to Northern Europe where agricultural productivity would increase due to warmer temperatures.

Spain: Climate change impact to vary dramatically across Europe

Roemeens-Nederlandse samenwerking in groen onderwijs

Roemenië en Nederland willen samenwerken om het agrarisch onderwijs in Roemenië te versterken. Een Roemeense vertegenwoordiging kwam daarom naar Nederland om kennis te maken met groen onderwijs en het agrarisch bedrijfsleven.

Roemeens-Nederlandse samenwerking in groen onderwijs

Russia: Voronezh Agro Sector is looking for cooperation with the Netherlands

The Embassy of the Netherlands in Moscow would like to share some of Voronezh projects and companies interested in cooperation with the Dutch businesses. Voronezh is the largest Russian city in the black earth region with a population of more than 1 million inhabitants.

Voronezh Agro Sector is looking for cooperation with the Netherlands

- AZIË - Zuivelketen Armenië in ontwikkeling

In Armenië liggen kansen voor bedrijven uit de Nederlandse zuivelketen. Bijvoorbeeld op het terrein van dierlijk uitgangsmateriaal, veevoeding, graslandverbetering en kennisoverdracht. Dat blijkt uit een studie naar de ontwikkeling van de melkveehouderij en zuivelverwerking in Armenië.

Zuivelketen Armenië in ontwikkeling

China en Floriade Expo 2022 tekenen intentieovereenkomst

Op woensdag 11 september is de intentieovereenkomst getekend tussen de China Flower Association en de Floriade Almere 2022 BV. Op de Horticultural Expo Beijing bevestigde de China Flower Association (CFA) tijdens de eerste officiële tekenceremonie deelname van China aan de Floriade Almere 2022. 

China en Floriade Expo 2022 tekenen intentieovereenkomst

Nederland en India bundelen innovatieve krachten voor duurzame landbouw

Op 14 en 15 oktober vindt in New Delhi een Technology Summit plaats. Deze Top – die gepaard gaat met een Staatsbezoek en handelsmissies – is een initiatief van het Indiase ministerie van Wetenschap en Technologie en de Federatie van de Indiase Industrie. Dit jaar is Nederland partnerland en is het onderwerp van de Top de ‘nexus’ tussen landbouw, water en gezondheid.

Nederland en India bundelen innovatieve krachten voor duurzame landbouw

Smart Food Innovation handelsmissie naar Japan

Bent u als R&D-manager, CEO, CTO of business development manager actief in de voedselsector en heeft u interesse in de Japanse markt of wilt u uw aanwezigheid daar uitbreiden? Neem dan deel aan de 'Smart Food Innovation' missie naar Tokio en Hosaka, Japan van 23 november tot en met 1 december 2019.

Smart Food Innovation handelsmissie naar Japan

Kazakhstan seeks investor for potato processing plant

In Pavlodar region, they plan to arrange processing of potatoes for $20 million. According to the data, currently work to attract investors is underway. “The preliminary cost of the project is about $20 million. The capacity is 140 thousand tons of potatoes per year. It is planned to produce 21 thousand tons of starch and 2.8 thousand tons of protein,” the department added.

The latest updates of Kazakhstan agricultural sector

- GOLFSTATEN - Gulf Business Dialogue - 27 september

Op vrijdag 27 september organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) de derde Gulf Business Dialogue in Den Haag. Op die dag kunt u zich oriënteren op de 6 landen die tot de Golfregio behoren, uw netwerk uitbreiden en informatie inwinnen bij experts. Aanmelden kan nog tot 20 september!

Gulf Business Dialogue - 27 september

- AFRIKA - ‘Meer bestaanszekerheid in Algerije met inzet Nederlands bedrijfsleven’

Maak kennis met landbouwraad Sabrina Waltmans. Zij is sinds de zomer van 2019 actief voor het Nederlandse agrobedrijfsleven in Algerije en Tunesië. “Nederland wordt hier gezien als motor van agrarische ontwikkelingen.”

‘Meer bestaanszekerheid in Algerije met inzet Nederlands bedrijfsleven’

Sabrina Waltmans

Handelsmissie Resilient Cities in Zuid-Afrika

Biedt uw bedrijf oplossingen op het gebied van water- en/of voedselzekerheid, transport en/of logistiek, of hernieuwbare energie? Draag dan bij aan de transformatie van Zuid-Afrikaanse steden tot 'Resilient Cities', die beter bestand zijn tegen de uitdagingen van de 21e eeuw. Ga van 18 tot en met 21 november met de handelsmissie naar de 2 belangrijkste metropolen in Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad.

Handelsmissie Resilient Cities in Zuid-Afrika

Marokko: Fosfaatproducent OCP zet in op duurzame landbouw

Op 4 september sloot de fosfaatproducent OCP (Office Chérifien des Phosphate) met de ontwikkelingsorganisatie van de Afrikaanse Unie (AUDA-NEPAD), in Accra een overeenkomst voor ondersteuning van duurzame landbouwontwikkeling in Afrika. Het is de eerste keer dat de Afrikaanse Unie een samenwerkingsovereenkomst sluit met een private onderneming.

Fosfaatproducent OCP zet in op duurzame landbouw

- AMERIKA - Opening nieuw kantoor en trainingscentrum glastuinbouw in Mexico

De leverancier van tuinbouwautomatisering Hoogendoorn Growth Management opende op 3 september officieel haar nieuwe Mexicaanse kantoor en trainingscentrum. Tijdens de openingsceremonie heeft de nieuwe Nederlandse landbouwraad, Erik Plaisier, het kantoor geopend. Hij benadrukte het belang van lokale aanwezigheid en kennisuitwisseling om bij te dragen aan een innovatieve en duurzame ontwikkeling van de Mexicaanse glastuinbouw.

Hoogendoorn opent nieuw kantoor en trainingscentrum in Mexico