Kansen in de land- en tuinbouwsector in Bangladesh

Wilt u meer weten over de tuinbouwsector in Bangladesh? Lees dan het Engelstalige rapport 'Horticulture study Bangladesh' waarin de waardeketen, stakeholders, regelgevingskader, en knelpunten en zakelijke kansen zijn onderzocht.

Bangladesh (167 miljoen inwoners) is de afgelopen jaren de snelst groeiende economie in Azië-Pacific. Ook de tuinbouwsector in Bangladesh groeit gestaag. Het land produceert meer dan 150 groentegewassen, waarvan ui, knoflook, tomaat, brinjal, kool, bloemkool, kalebassen en pepers de belangrijkste zijn. In totaal wordt er jaarlijks meer dan 6,5 miljoen ton groenten geproduceerd. De totale waarde van de groente-export ligt rond de USD 140 miljoen per jaar. Er is een groeiende interesse onder agrarische bedrijven om lokaal geteelde tuinbouwproducten op te schalen, te verbeteren, te moderniseren en waarde toe te voegen.

Enkele van de toonaangevende agrarische bedrijven zijn begonnen te investeren in verschillende delen van de waardeketen, waaronder verbeterde zaden, beschermde tuinbouw, infrastructuur en diensten voor de naar de oogst. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in deze sector.

Indien u meer wil weten over de tuinbouwsector in Bangladesh, volg dan onderstaande link: Zakelijke Kansen in Bangladesh

Tuinbouw Bangladesh