PPS-Oproep 2022 Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel

Via PPS-projecten geven de topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem invulling aan de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. Jaarlijks wordt een oproep gedaan voor onderzoeksprojecten waarin bedrijven, brancheorganisaties, NGO’s en publieke organisaties met erkende onderzoeksorganisaties samenwerken. De projecten worden uitgevoerd als publiek-private samenwerking (PPS). De oproep voor PPS-projectideeën is tot en met 15 mei 2022 geopend.

Indieningsproces

Het indieningsproces bestaat uit twee fasen. In de eerste fase wordt een PPS-idee ingediend met een korte omschrijving van het beoogde onderzoek, de (voorziene) deelnemende projectpartners en kennisinstellingen en een budgetberekening. De sluitingstermijn voor het indienen van PPS-ideeën is 15 mei. De indieners krijgen daarna een advies over de mate waarin het PPS-idee past bij de prioriteiten van de oproep, maar het advies kan ook suggesties geven voor samenwerking met andere consortia. Daarna krijgen de indieners tot en met 11 september de gelegenheid om het PPS-idee uit te werken in een PPS-voorstel.

Webinars

Op dinsdag 12 april (van 9.00 tot 10.00 uur) en op donderdag 14 april (van 13.00 tot 14.00 uur) worden webinars georganiseerd waarin de oproep nader wordt toegelicht en waarin geïnteresseerden vragen kunnen stellen over de oproep en het indieningsproces. U kunt zich hiervoor aanmelden.

Matchmaking op cross-over thema’s

Om cross-over projecten te stimuleren met de Topsectoren Life Sciences & Health en Logistiek worden online matchmaking bijeenkomsten georganiseerd. Deze vinden plaats op donderdag 14 april van 10.00 – 11.00 uur (Topsector Logistiek) en op donderdag 21 april van 15.00 – 16.00 uur (thema Gezondheid & Zorg / Topsector Life Sciences & Health). Zie hiervoor ook de Leidraad bij de oproep (pagina 10/11). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar info@landbouwwatervoedsel.nl o.v.v. naam en organisatie. U kunt bij uw aanmelding aangeven of u tijdens de bijeenkomst een korte pitch wilt geven.

Meer informatie

Voor meer informatie, documentatie, formulieren en veelgestelde vragen, bezoek de pagina Regelingen van Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel

Tomaten verpakt
Beeld: Topsector Agri & Food