Webinar: Ongekende mogelijkheden in de Bulgaarse tuinbouwsector

Bent u internationaal actief in de tuinbouwsector en wilt u meer weten over uw kansen in Bulgarije? Neem dan op 16 november deel aan het webinar van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Bulgarije webinar

Met 5 miljoen hectare aan landbouwgrond is Bulgarije een belangrijke speler in de Europese tuinbouwsector. Het land staat bekend om oliezaad, granen en medicinale en aromatische planten. Maar Bulgarije wilt zich nu ook richten op groenten en fruit. Dat biedt kansen voor Nederlandse ondernemers in de tuinbouwsector.

Marktonderzoek tuinbouw in Bulgarije

Tijdens dit webinar presenteert Nikolay Valkanov, analyst bij InteliAgro, het rapport 'Bulgarian Horticulture: market scan'. Het marktonderzoek kijkt naar de tuinbouwsector in Bulgarije, in het bijzonder fruit en groenten. Het laat zien waar de zakelijke kansen liggen voor Nederlandse ondernemers en bevat informatie over zakenpartners en financieringsvormen.

Wat kunt u verwachten?

  • Ontdek welke zakelijke kansen de Bulgaarse tuinbouwsector u biedt.
  • Kom in contact met gelijkgestemde bedrijven in Bulgarije en Nederland.

Programma

Tijd Onderwerp
09:30 uur Opening door Arie Veldhuizen, Landbouwraad Bulgarije
09:35 uur Toespraak door Simon van der Burg, ambassadeur Nederlandse ambassade in Sofia
09:45 uur Presentatie rapport Bulgaarse tuinbouwsector door Nikolay Valkanov, InteliAgro
10:00 uur Hoe steunt RVO Nederlandse bedrijven met interesse in de Bulgaarse tuinbouwsector? Door Johannes Kirpestein, Business Development Coordinator Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
10:10 uur Strategie Bulgaarse tuinbouwsector en financiele instrumenten door Georgi Sabev, Bulgaarse staatssecretaris van landbouw
10:20 uur Rondvraag
10:25 uur Sluiting door Arie Veldhuizen.

Deelname en kosten

Meld u nu aan voor het webinar en ontvang gratis het marktrapport 'Bulgarian Horticulture: market scan'. Deelname is gratis. De voertaal is Engels.

Organisatoren

Dit evenement is een initiatief van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade in Sofia.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit evenement? Neem dan contact op met:

Doriana Milenkova
Ministerie van Buitenlandse Zaken
E: doriana.milenkova@minbuza.nl