Polen: NL paviljoen bij Polagra in Januari 2022

[Update]: due to Covid 19 Polagra Premiery was postponed until 2023.

Van 14 tot 16 januari 2022 vindt de Polagra Premiery plaats in Poznan (Polen). Zoals ook de afgelopen keren zetten we in op de realisatie van een Nederlands Paviljoen bij deze vakbeurs. Het Nederlands Paviljoen wordt georganiseerd door het World Trade Centre Twente, in samenwerking met de Landbouwraad in Warschau en het Ministerie van LNV. Nederlandse bedrijven kunnen hier aan deelnemen.

Dutch comapnies at Polagra Premiery fair
Beeld: ©@AgriWarsaw
Polagra Premiery 2020

[Update]: due to Covid 19 Polagra Premiery was postponed until 2023.

Polagra Premiery is een tweejaarlijkse terugkerende vakbeurs die voor de 9de keer wordt georganiseerd in de stad Poznań. De beurs richt zich op innovatieve oplossingen en modernisering van de agrarische sector, waaronder, veehouderij, landbouwmachines, post-harvest, uitgangsmateriaal, gewasbescherming, advies, logistiek en stallen- en kassenbouw. In 2020 waren er 380 bedrijven aanwezig, waaronder grote merken als Big Dutchman, John Deere en New Holland. Ook enkele Nederlandse bedrijven hebben deel genomen aan de vorige editie welke werd bezocht door 43.363 vakbezoekers en grote landbouwbedrijven uit Polen en omliggende landen.

Het Nederlands Paviljoen

Het Nederlands Paviljoen wordt georganiseerd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in samenwerking met de Landbouwraad van de Nederlandse Ambassade in Warschau en World Trade Center Twente. Nederlandse bedrijven in de land- en tuinbouwsector worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit Nederlands paviljoen. Daarbij roepen we vooral bedrijven op die bezig houden met het verbeteren van de bodemkwaliteit om zich aan te melden. WTC Twente stelt, met ondersteuning van de Landbouwraad en RVO, een businessplan op  voor een gezamenlijk project hiervoor in Polen. Momenteel is er al een online kennismodule ontwikkeld door de Landbouwraad i.s.m. AgriHolland, voor de Poolse markt en zijn Poolse stakeholders bereidt actief hieraan bij te dragen. Tijdens het Nederlands Paviljoen zal het businessplan voor dit 3-jarig project worden besproken.

Het paviljoen van 100 vierkante meters biedt ruimte aan 10 bedrijven, met een gezamenlijke business lounge voor zakelijke gesprekken. De Landbouwraad orgamiseert tevens een netwerkbijeenkomst op de 1e dag bij het Paviljoen. 

Deelname en kosten

Deelnemers uit Oost Nederland kunnen via WTC Twente gebruik maken van Go4Export subsidie van de Provincie Overijssel en van gearrangeerde matchmaking activiteiten en netwerken tijdens de beurs. De expositie ruimte per bedrijf, binnen het Nederlands Paviljoen, wordt aangeboden in modules. Binnenkort volgt meer informatie.

In de deelnamekosten is het volgende inbegrepen :

– Vermelding van uw bedrijf in de exposanten catalogus en het missieboekje,

– Promotie via WTC en gerelateerde sociale media kanalen,

– Standaard inrichting van uw kant en klaar stand (bedrijfslogo, een balie met hoge stoelen)

- Netwerkbijeenkomst op 14 janauri bij het Paviljoen, georganiseerd door de Landbouwraad in Polen

– Native speaker Pools tijdens de missie,

– Koffie/thee, frisdrank, snacks in de gezamenlijke business lounge,

- welkomstdiner op 13 januari.

De volgende kosten zijn voor uw eigen rekening:

– Reis-, hotel- & verblijfkosten (U kunt gebruik maken van de groepsreservering van WTC Twente),

– Eigen literatuur, demo displays, transport- en verzendkosten,

– Additionele uitrusting van de stand: extra stoelen, banner, wandgrafieken, etc.

De organisatie van de beurs heeft aangegeven dat indoen de beurs geen doorgang kan vinden i.v.m. Covid beperkende maatregelen, de kosten worden terugbetaald.

Inschrijven

Voor meer informatie en inschrijven voor deelname aan het Nederlands Paviljoen kunt u contact opnemen met WTC Twente

Voor meer informatie over de Poolse agrosector en de mogelijkhkeden voor NL bedrijven kunt u contact opnemen met het Landbouwteam van de Nederlandse Ambassade in Warschau

Polagra Premiery 2020

Netherlands Pavilion at Polagra Premiery Poznan 14-16 Janary 2022

The Agricultural Counsellor at the Embassy of the Netherlands in Warsaw, together with the Ministry of Agriculture and WTC Twente will organize a Netherlands Pavilion during the 2-yearly Polagra Premiery in Poznan. The exhibition will take place from 14 January till 16 January 2022. We invite Dutch companies active in the agrifood sector to join our Pavilion.

For more information and registration you can contact WTC Twente:

For more information about the Polish agrifood sector and opportunities for Dutch companies you can contact the office of the Agricultural Counsellor via WAR-LNV@minbuza.nl