Webinarserie over de Braziliaanse landbouw- en voedingssector

Wilt u meer weten over de landbouw- en voedingssector in Brazilië? Of bent u benieuwd waar uw kansen liggen als Nederlandse ondernemer? In november zijn er 3 webinars over dit onderwerp. Meld u aan voor (één van) de webinars.

De landbouw- en voedingssector in Brazilië is al groot, maar heeft nog lang niet zijn volledige capaciteit bereikt. De Braziliaanse overheid zet de komende jaren sterk in op de verdere ontwikkeling van de sector.

Voedselverwerkende sector in Brazilië

Landbouw Brazilië

Brazilië is een grote speler als het gaat om voedselverwerking, de productie van groenten en fruit en duurzame landbouw. De vraag naar deze producten blijft groeien in binnen- en buitenland.

45.000 bedrijven zijn actief in de voedselverwerkende sector. De export van groenten groeide in Brazilië in 2020 met 84% ten opzichte van 2019. De vraag naar groenten en fruit is groter dan het aanbod.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De Braziliaanse tuinbouwsector wil graag investeren in buitenlandse innovatieve technologieën en oplossingen. De sector wil groeien en moderniseren. Op internationaal gebied is Nederland een grote speler in de toelevering van landbouw- en tuinbouwproducten, en in de voedselproductie. Er liggen kansen voor toepassingen van Nederlandse kennis en technologie in de groeiende tuinbouwsector van Brazilië.

Voor wie?

Deze webinarserie is interessant voor bedrijven die kansen en samenwerkingsmogelijkheden zoeken in de Braziliaanse landbouw- en levensmiddelenindustrie.

Waarom meedoen?

  • U krijgt de resultaten van de sectorstudies over de mogelijkheden van voedselverwerking en fruit- en groentenproductie in Brazilië. Deze studies zijn uitgevoerd in opdracht van de Nederlandse ambassade in Brazilië.
  • De presentaties richten zich vooral op de meest kansrijke delen van de supplychain voor voedselverwerking en tuinbouw in Brazilië.
  • U kunt uw vragen stellen.
  • U kunt netwerken (inclusief Braziliaans borrelpakket).

Webinar dinsdag 9 november 15:00 - 17:00 uur: kansen in de voedselverwerkende industrie van Brazilië

De kansen in de Braziliaanse voedselverwerkende industrie worden gepresenteerd. Zowel de ambassadeur van Nederland in Brazilië als de ambassadeur van Brazilië in Nederland nemen actief deel aan het webinar. Er spreken ook ondernemers met recente ervaring in de Braziliaanse markt.

Meld u aan voor dit webinar.

Webinar donderdag 11 november 15:00 - 17:00 uur: kansen in de groenten- en fruitsector van Brazilië

Wij vertellen u over kansen in de Braziliaanse landbouwsector en de huidige ontwikkelingen in Brazilië. U ontvangt de nieuwste sectorstudies over de fruit- en groentenproductie.

Meld u aan voor dit webinar.

Webinar donderdag 18 november 15:00 - 17:00 uur: Nederland -  Brazilië: duurzame landbouw challenge

Het laatste webinar staat in het teken van het verduurzamen van de landbouw in Brazilië. 6 bedrijven en organisaties pitchen hun innovatieve ideeën in een 'challenge'-opstelling. Deze eerste 'Nederland - Brazilië duurzame landbouw challenge' is bedoeld om initiatieven te presenteren die zorgen voor duurzame landbouwpraktijken. Het gaat hier vooral om de samenwerking tussen Nederland en Brazilië.

Meld u aan voor dit webinar.

Deelname en kosten

Meld u aan voor de webinarserie via het platform van TRANSFER.LC. U krijgt via e-mail een link toegestuur na uw registratie. Deelname is gratis. De presentaties zijn in het Engels.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

TRANSFER.LC
T: +31 (0)10 478 07 60
E: headoffice@transfer.lc

Organisatie

De webinarserie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassade in Brazilië, ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en in samenwerking met TRANSFER.LC.