Business Week ASEAN - Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië, Vietnam

Bent u actief in Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië of Vietnam of wilt u kennismaken met deze regio? Ontdek de kansen voor uw bedrijf tijdens de Business Week ASEAN van 30 november tot en met 2 december 2021.

Business Week

De Business Week ASEAN besteedt aandacht aan kansen in de watertechnologie, circulaire economie, agrifood en agritech, digitalisering, life sciences & health, maritiem en logistiek. Maar ook andere sectoren komen aan bod.

Deze Business Week vindt plaats in Rotterdam, Eindhoven en Deventer. Elke dag staan andere thema's en sectoren in the spotlight. 

Waarom deze Business Week?

Nederlandse bedrijven zoeken naar nieuwe kansen buiten bekende markten als Duitsland, de VS en China. Dan biedt ASEAN een goed alternatief. Veel ondernemers weten dat niet. We laten u daarom graag met deze regio kennismaken!

 • ASEAN is een economische gemeenschap van 10 Zuidoost-Aziatische landen, met een inkomen van meer dan $ 3,1 biljoen (2019). De snelle groei van deze dynamische opkomende markt zet naar verwachting door, ondanks effecten van de coronacrisis. ASEAN is een topspeler in de wereldeconomie.
 • ASEAN-landen hebben behoefte aan innovatieve oplossingen voor lokale uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van water, afval, landbouw en gezondheidszorg.
 • Nederland kan die oplossingen bieden. Ons land heeft goede handelsbetrekkingen met ASEAN-landen én een goede naam in de regio als het gaat om kennis en kwaliteit.

De Business Week ASEAN focust op 5 landen en op sectoren waar voor Nederlandse ondernemers veel kansen liggen.

Waarom meedoen?

Handelsexperts en ondernemers die de regio kennen, zorgen voor een uniek programma. U gaat met hen in gesprek en krijgt antwoord op vragen als:

 • Waar liggen zakelijke kansen voor Nederlandse ondernemers in Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië en Vietnam?
 • Waar liggen de uitdagingen?
 • Hoe kom ik erachter of er concrete kansen liggen voor mijn bedrijf?
 • Hoe kan de Nederlandse overheid mij ondersteunen bij het zakendoen in deze regio? Denk aan marktverkenning, het vinden van zakenpartners, het leggen van contacten met lokale overheden, informatie over de zakencultuur, wet- en regelgeving en financieringsmogelijkheden.

Voor wie?

De Business Week ASEAN is interessant voor:

 • ondernemers die willen starten of hun mogelijkheden willen verkennen in de regio;
 • ondernemers die actief zijn in de regio en nieuwe kansen willen benutten.

Programma

Op het programma staan:

 • Plenaire sessie over zakendoen in de ASEAN-regio.
 • Themasessies over kansen in de sectoren:
  - Watertechnologie
  - Afval / circulaire economie
  - Agrifood en agritech
  - Digitalisering / Industry 4.0
  - Life sciences & health
  - Maritiem en logistiek (met mogelijke focus op automotive)
 • 1-op-1-gesprekken met handelsexperts van Nederlandse ambassades en consulaten in Zuidoost-Azië en NBSO Surabaya.
 • 1-op-1-gesprekken met handelsexperts van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en van de regionale partnerorganisaties van het netwerk Trade & Innovate NL.
 • Netwerkmogelijkheden via ASEAN-5 Business Platform.

Ook na de Business Week ASEAN helpen wij u graag verder met de juiste contacten en met informatie en advies.

Deelnemen

Meld u nu aan. U kunt deelnemen op 3 locaties. Geef uw voorkeur aan bij aanmelding.

 • Dinsdag 30 november, Hotel NHow Rotterdam 
 • Woensdag 1 december, High Tech Campus Eindhoven
 • Donderdag 2 december, De Gasfabriek Deventer

De uiterste aanmelddatum is 26 november 2021. Deelname is gratis. Voertalen zijn Nederlands en (soms) Engels. Bij no-show zonder afmelding betaald u € 75.

Coronaprotocol voor evenementen

Sinds 26 september 2021 zijn bezoekers verplicht een coronatoegangsbewijs te laten zien. Dit houdt in dat iedereen vanaf 13 jaar één van de 3 volgende bewijzen moet kunnen tonen:

 1. Vaccinatiebewijs
 2. Herstelbewijs
  Vanaf 1 juli kunt u een digitaal herstelbewijs krijgen via de GGD. Hiervoor moet u een positieve PCR-coronatest hebben van de GGD. Deze mag minimaal 12 dagen en maximaal 180 dagen oud zijn. Let op: een positieve corona-sneltest van de GGD is niet geldig.
 3. Testbewijs
  – U kunt via testenvoortoegang.nl een afspraak maken voor een coronatest. De test mag maximaal 40 uur voor het bezoek aan het evenement zijn afgenomen.
  – Als u een negatief testresultaat krijgt, kunt u de ophaalcode van de negatieve test in de CoronaCheck-app invullen.

Vanaf 14 jaar is het verplicht om hierbij ook een geldig legitimatiebewijs te tonen. Dit bewijs zal bij de ingang van het evenement gescand worden via de CoronaCheck-app. Als u geen CoronaCheck-app wilt of kunt gebruiken, dan volstaat een papieren toegangsbewijs ook. Deze kunt u van tevoren printen via CoronaCheck.nl.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem contact op met het Business Development Team van RVO:

Kamal Afarmach, business development coördinator
E: kamal.afarmach@rvo.nl
T: 06 1160 0152

Steven Trijsburg, business development coördinator
E: steven.trijsburg@rvo.nl
T: 06 2520 3406

Joyce van Elck, business development liaison events
E: joyce.vanelck@rvo.nl
T: 06 1137 6331

Organisatie

RVO organiseert de Business Week ASEAN 2021 in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en in samenwerking met het economisch buitenlandnetwerk in Singapore, Thailand, Maleisië, Indonesië en Vietnam en de regionale partnerorganisaties van Trade & Innovate NL.

Mogelijk gemaakt door Trade and Innovate NL

Trade and Innovate NL is een landelijk netwerk van publieke organisaties dat Nederlandse ondernemers verbindt, met elkaar en met opdrachtgevers uit het buitenland. Samen bundelen we de krachten van publieke organisaties om ondernemers beter te ondersteunen op internationale markten.

Trade and Innovate NL organiseert evenementen, vooral gericht op en in Azië, Noord-Amerika en Europa. Een van de focusthema's daarbij is Smart Cities.

Lees meer op de website van Trade and Innovate NL