INSCHRIJVING GEOPEND - Nederland Paviljoen op de FOODEX Japan (8 t/m 11 maart 2022)

Van 8 t/m 11 maart as. zal de Foodex Japan 2022 plaatsvinden in de Makuhari Messe, nabij Tokio.  De FOODEX Japan is sinds jaar en dag de belangrijkste voedingsmiddelen beurs voor de Japanse markt.  Inkopers van handelshuizen & groothandels, hotel- en restaurantketens en retailers als Aeon, 7-Eleven en Rakuten komen in Tokio samen om uw producten te scouten voor de Japanse markt.

Jaarlijks weten steeds meer Nederlandse ondernemers in de Agro- Food sector de weg naar een lucratieve markt als Japan te vinden. De langdurige globale pandemie heeft de consumenten gedwongen om hun tijd thuis door te brengen. De openingstijden van de horeca zijn beperkt en veel mensen eten thuis. Als gevolg hiervan zoeken de Japanse consumenten naar unieke, innovatieve en van hoge kwaliteit producten uit het buiteland. Dit om de unieke ervaring die voedselproducten met zich mee brengen naar de thuiskeuken te brengen. Retail draait hierdoor nog altijd erg goed. Naast retail begint de Horeca sector ook langzaam aan weer op gang te komen. Ook hiervoor geldt dat het tijd is om met nieuwe producten op de kaart te verschijnen. Kortom, veel ruimte voor Nederlandse drank- en voedingsmiddelen.

Dit is de 47ste keer dat deze beurs wordt gehouden en sinds de eerste editie is Nederland d.m.v. het Holland Paviljoen steeds vertegenwoordigd. 
Het Paviljoen, voorzien van de NL Business Lounge (die tevens voorzien kan worden van een demonstratie keuken) wordt gebruikt als platform voor collectieve handelsbevordering, voor Nederlandse agro en voedselproducten, en als trekpleister voor handelaren die op zoek zijn naar aantrekkelijke producten en potentiële handelspartners.

De voorgaande beurs vond in maart 2021 plaats. Met in achtneming van strenge COVID-19 maatregelen, vond de beurs plaats in een hybride vorm. De beurs trok ondanks de gesloten grenzen:

  • 26.000 B2B bezoekers,
  • 1.300 exposanten en
  • 46 deelnemende landen/regio’s.

Voor meer informatie over Foodex 2021, klik show report

Ondanks de pandemie en de noodtoestand in Tokio, vonden 13 Nederlandse bedrijven vertegenwoordiging op de beurs (Foto reportage over het Holland Paviljoen Foodex 2021).

Inkopers kjiken naar de Nederlandse promotiefilm bij Foodex 2021

Marktinformatie

Nederland staat in Japan vanouds bekend als leverancier van hoogwaardige ingrediënten, maar vanuit Nederland wordt nu ook steeds meer aandacht gegeven aan het op de markt brengen van attractieve consumentenproducten, onder meer gestimuleerd door het recente vrijhandelsverdrag tussen de EU en Japan. De afgelopen jaren werd extra aandacht besteed aan hoog kwalitatief en duurzaam voedsel uit Nederland. Authenticiteit en kwaliteit zijn voor de Japanse markt erg belangrijk.

Het in februari 2019 inwerking getreden EU-Japan handelsakkoord is een steun in de rug voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. Afgelopen jaren zagen we een gestage stijging van de agro-export naar Japan.

Holland Business Lounge bij Foodex 2019

Compleet vernieuwd Nederlands Paviljoen op de Foodex Japan 2022

Net als de voormalige editie in maart dit jaar, wordt het Nederland Paviljoen georganiseerd door de Export Partner: Trade Missions & Exhibitions (voorheen de Nederlandse Export Combinatie, NEC).  De Nederlandse Ambassade in Tokio is er ook van de partij, net zoals de afgelopen 46 jaren, om samen met Export Partner de Nederlandse stand te promoten door de welbekende NL uitstraling, PR-activiteiten en het beschikbaar stellen van de NL Business Lounge, een ruimte voor gesprekken, die fungeert als een kruispunt voor Nederlandse exposanten en Japanse bedrijven. 

De komende editie staat in het teken van Post COVID-19. Japanse inkopers, distributeurs en importeurs zijn hard op zoek naar Westerse producten om de consument te voorzien van kwalitatieve, nieuwe en betrouwbare voedingsmiddelen. De komende editie biedt een compleet vernieuwd design met krachtige standbouw en veel body. Deelnemen aan de beurs kan al voor €895,- per m2. U krijgt een compleet ingerichte stand, voorzien van alle gemakken en toebehoren en de organisatie wordt u door Export Partner (EP) uit handen genomen. EP handelt als de exclusieve agent voor Nederland en faciliteert graag uw deelname aan de FOODEX Japan.

Voor meer informatie over de beurs, het registratieformulier of het reserveringsformulier* en een beursprogramma op maat kunt U contact opnemen met Daan Busscher (EP) - daan@exportpartner.com

*FOODEX met potlood op de agenda? Reserveer nu kosteloos uw stand en voorkom dat er straks geen stand meer vrij is.

Gezien de gelimiteerde ruimte worden aanmeldingen gehonoreerd op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid van ruimte. Bij een reservering zal EP contact opnemen tegen de definitieve inschrijvingsdeadline of bij het overschrijden van het totaal beschikbaar aantal m2. Definitieve boekingen gaan voor op reserveringen.