Internationale zakenpartners tuinbouw treffen op SIVAL

Bent u op zoek naar nieuwe internationale zakenpartners in de tuinbouw en tuinbouwproducten? Wilt u eindelijk weer “live” contact met uw klanten en business partners? Kom dan van 11 – 13 januari 2022 naar de vakbeurs VIBE SIVAL in Angers, Frankrijk.  

Sival

Jaarlijks wordt in Angers, gelegen midden in één van de belangrijkste Franse tuinbouwgebieden – Pays de la Loire, de internationale tuinbouwbeurs SIVAL gehouden. Met zo'n 700 standhouders en naar verwachting 26.000 bezoekers wordt de vakbeurs SIVAL ook in 2022 weer een hoogtepunt op de jaaragenda.

Be part of the VIBE

Tijdens de SIVAL vakbeurs vindt het Vegepolys Valley International Business Event (VIBE) plaats. Hier ontmoet u professionals uit meer dan 20 landen, kunt u kennis uitwisselen en ideeën opdoen. De beurs is de afgelopen jaren snel gegroeid (+ 25 % standhouders en + 27 % bezoekers sinds 2016).

De nadruk ligt op innovatie en er is op de beursvloer een speciaal gedeelte ingericht voor start-ups.

Enkele highlights: AGreen Startup Competition; Sival Innovation Competition (deadline 7th October 2021)

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse tuinbouw- en sierteeltbedrijven, kasbouwers en kennisinstellingen zijn geen onbekenden op deze beurs, waar Nederland in 2018 eregastland was. Gemiddeld nemen een dertigtal Nederlandse exposanten deel aan SIVAL en VIBE. Diverse Nederlandse specialisten hebben de afgelopen jaren gesproken tijdens het conferentieprogramma.

In 2019 tekenden Greenport West-Holland en het Franse innovatiecluster voor de tuinbouw, Vegepolys Valley, een MoU.

Sectorstudie en Handelsmissie naar Frankrijk

Om de Franse glastuinbouwsector beter in kaart te brengen en te onderzoeken welke kansen deze markt biedt voor kassenbouw, bedekte teelt en export van groente en fruit, is er een sectorstudie uitgevoerd. Franse sectorspecialist AND International schreef een zeer gedetailleerd sectorrapport, op verzoek van het LAN-team op de Nederlandse ambassade in Parijs en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het werd gepresenteerd tijdens een webinar en is verkrijgbaar op aanvraag.

Bent u actief in de handel in kassen(technologie), groente, fruit en sierteeltproducten? Neem deel aan de handelsmissie die georganiseerd wordt naar West-Frankrijk, en marge van SIVAL.

Frankrijk is een interessante agro-exportmarkt en de Franse glastuinbouw is erg divers. De tunnels en kassen variëren qua regionale activiteit, bedrijfsgrootte, moderniteit en leeftijd. Ook zijn er grote verschillen in bedrijfsvoering en behoeften van grote, middelgrote en kleinere telers. De kleinere telers vormen een belangrijke markt, zowel in aantal als in oppervlakte. Daarnaast groeit de Franse consumentenmarkt voor hoogwaardige en duurzame Nederlandse producten, technologie en kennis.

In nauwe samenwerking met o.a. AVAG, wordt en marge van SIVAL in januari 2022 een handelsmissie georganiseerd naar West-Frankrijk. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Indien uw bedrijf actief is in de handel in kassen(technologie), groente, fruit en sierteeltproducten en u heeft interesse in de Franse markt, aarzel dan niet!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met marieke.riesmeijer@minbuza.nl.