Tech&Bio, internationale agrarische beurs - van 21-23 september 2021 in Valence - Frankrijk

Tech&Bio is een beurs voor biologische landbouw en landbouwtechniek. De beurs wordt sinds 2007 in het departement de Drôme georganiseerd. Initiatiefnemer van deze beurs is de regionale koepelorganisatie voor landbouw, de Chambre d`Agriculture van de Drôme.

Tech&Bio
©Tech&Bio

Op de Tech&Bio beurs staan duurzame landbouwproductiemethoden centraal. Er worden praktijkdemonstraties gegeven, ervaringen uitgewisseld tussen boeren en bedrijven, en er worden bedrijfsbezoeken georganiseerd.

De beurs streeft naar succesvolle overdracht van  kennis- en techniek in de biologische landbouw. De beurs heeft zo bijgedragen aan een positieve ontwikkeling van de biologische landbouw in Frankrijk, inmiddels de grootste producent en markt voor dit soort producten

Een paar cijfers

Tech&Bio is uitgegroeid tot een internationale professionele beurs, met 375 exposanten, 20.500 bezoekers. De exposanten zijn afkomstig uit een 20-tal landen en er worden ongeveer 100 velddemonstraties georganiseerd. De beurs wordt ieder twee jaar georganiseerd door de Chambre d`Agriculture in Bourg-lès-Valence in de Drôme, bij het Lycée agricole du Valentin.

Een bezoek aan Tech&Bio beurs?

Tech&Bio is een unieke gelegenheid om kennis te maken met alle nieuwe technieken van de biologische en alternatieve productie. De beurs richt zich op alle spelers binnen de landbouwsector: voor boeren die al dan niet aan biologische landbouw doen, leraren, studenten, onderzoekers, adviseurs, enz. 

©JuanRobert_TTB

Specialisten uit Frankrijk en Europa komen naar de beurs om te praten over: meststoffen, energie, gewasbescherming, zaden, landbouwgrondstoffen , gewasbescherming en innovatieve apparatuur.

Dit jaar is een ambitieus conferentie programma samengesteld met erkende nationale en internationale deskundigen. Een interessant programma is opgesteld rond concrete thema's zoals productie- en marketingtechnieken. 
Een tolkdienst voor buitenlandse bezoeker is voorzien.

Meer informatie is te vinden op de website van de beurs.