Webinarserie: Duurzame adaptatie op droogte binnen de Chileense fruitsector

In het kader van het Partners For Water programma organiseert NWP (Netherlands Water Partnership) op 26 mei de eerste sessie van een vierdelige webinar reeks over duurzaam watergebruik in Aconcagua vallei. Het belangrijkste productiegebied van de Chileense avocado.

De activiteit is een initiatief van een Nederlandse-Chileense alliantie van publieke en private partijen die zich inzetten voor een duurzaam watergebruik binnen de Chileense fruitsector en een integraal watermanagement in het stroomgebied. De alliantie dient als platform om Chileense actie en kennis aan te sluiten op de behoefte van internationale waardeketens en een link te maken naar Nederlandse innovaties op de nexus water en landbouw.

Tijdens de webinars zal het onder meer gaan over de Europese vraag naar duurzame agri-food producten en de vraag van Chileense producenten naar duurzame irrigatietechnologie en oplossingen voor waterschaarste. De Nederlandse ambassadeur in Chili, Harman Idema, opent de eerste sessie. Nature's Pride en ProChile presenteren over de vraag naar duurzame producten in Europa. Samen met de regionale producenten associatie Perfruts en Fundación Chile zal er in worden gegaan op het onderwerp duurzaamheid en het belang van water in de Aconcagua vallei.

Meer details en inschrijven kan via: https://www.netherlandswaterpartnership.com/events/sustainable-adaptation-drought-aconcagua-valley

Webinarserie: Duurzame adaptatie op droogte binnen de Chileense fruitsector
©STG - LNV