Agrofood: Land- en Tuinbouwsessie tijdens Business Day Spanje & Portugal op 27 mei

Op donderdag 27 mei organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) i.s.m. de Nederlandse ambassade in Spanje en Portugal de online Business Day Spanje & Portugal. Dit event richt zich op startende en ervaren exporteurs. Er worden veel thema’s behandeld over het zakendoen in deze landen en de kansen in verschillende sectoren. Ook vindt er deze dag een speciale live sessie plaats over Agrofood: Landbouw en Tuinbouw.

Business Day Sanje en Portugal

De agrofoodsector heeft zijn veerkracht getoond tijdens deze Covid-pandemie. In Spanje en Portugal was het de minst getroffen sector en consumenten kregen meer aandacht voor gezonde en duurzame voeding. De noodzaak om de productie te verduurzamen en de productie aan te passen aan de klimaatverandering blijft onveranderd.

In de Agrofood sessie verkennen we de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om zaken te doen in Spanje en Portugal en delen we handige tips en kennis. De sessie vindt plaats van 13:30-14:30 uur.

De verschillende onderwerpen die tijdens de Agrofood: Landbouw en tuinbouw sessie van 13:30 – 14:30 uur aan bod zullen komen zijn;

  • Tips en trucs om aan de slag te gaan in de agrofoodsector in Portugal
  • Welke zakelijke kansen bieden de Next Generation EU-fondsen in de agrofoodsector in Spanje
  • De Rabobank neemt je mee op reis door de Spaanse en Portugese tuinbouw: feiten & cijfers, ontwikkelingen en kansen
  • Ondernemers delen hun ervaringen in business development in de Spaanse en Portugese tuinbouwsector

De sessie wordt gehost door Laureen Peskens. Verder zullen de volgende sprekers deelnemen aan de Agrofood: Landbouw en Tuinbouw sessie:

– Ferry Enthoven, Managing Director, Atlantic Growers Portugal

– Cindy van Rijswick, Senior Analyst – Fruit, Vegetables, Floriculture, Rabobank

– Jan van der Blom, COEXPHAL Spain

– Christiaan Reynders, Director at Bejo Ibérica

– Sjaak van Schie, Director at Sjaak van Schie BV

1-op-1-gesprekken (14:30 – 15:00 uur)

Tijdens de Business Day Spanje & Portugal is er gelegenheid om een gesprek aan te vragen met een adviseur van RVO of een expert in het buitenlandnetwerk. De gesprekken duren steeds 15 minuten. De 1-op-1-gesprekken voor de Agrofood sessie vinden plaats tussen 14:30-15:00 uur.

Inschrijving:

Je kunt je inschrijven voor de sessie(s) en de 1-op-1-gesprekken tijdens de Business Day via het online platform B2Match.