Business Day Spanje & Portugal

Wilt u zakendoen in Spanje of Portugal? Doe dan mee aan de online Business Day Spanje & Portugal op 27 mei en ontdek nieuwe markten en kansen. De focus ligt op de sectoren agrofood, duurzame energie en duurzame mobiliteit. U kunt zich nu aanmelden.

Business Day Sanje en Portugal

De Business Day Spanje & Portugal richt zich op startende en ervaren exporteurs. U kunt gebruikmaken van de expertise van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), ambassades, consulaten-generaal en een Netherlands Business Support Office. De voertaal is Nederlands/Engels.

Waarom deze Business Day?

Spanje en Portugal scoorden de laatste jaren economisch gezien boven het Europese gemiddelde. Maar beide landen zijn hard geraakt door de coronapandemie. Nu is het tijd om te investeren in economisch herstel. Vooral projecten met een nadruk op verduurzaming en digitalisering komen in aanmerking voor financiering uit de bijzonder grote Next Generation EU-fondsen.

Deze Zuid-Europese markten bieden interessante mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven. Dit is hét moment om strategisch in te spelen op actuele ontwikkelingen. De handelsbetrekkingen met Spanje en Portugal zijn uitstekend. Dit zijn nu al belangrijke exportmarkten, maar ze bieden meer kansen dan veel Nederlandse ondernemers weten.

Waarom meedoen aan dit evenement?

De Business Day Spanje & Portugal biedt u in één dag:

  • een update over de economie en het zakenklimaat in Spanje en Portugal;
  • kennis over kansen in specifieke sectoren, waarop u kunt inspelen;
  • inzicht in uitdagingen op deze markten;
  • ervaringen uit de praktijk, verteld door andere ondernemers;
  • overzicht van ondersteuning en activiteiten in 2021 van de Nederlandse overheid voor ondernemers die (willen) zakendoen in Spanje en Portugal;
  • netwerkcontacten.

Daarna kunt u een aantal sessies online terugkijken. Ook kunt u via het online platform b2match nog een tijd blijven netwerken met deelnemers en organisatoren.

Programma

Op het programma staan:

  • Plenaire sessie: Hoe doet u zaken in Spanje en Portugal? Welke kansen bieden de investeringen in digitalisering en verduurzaming uit het nieuwe herstelfonds van de Europese Unie?
  • Themasessies over
    1) agrofood: landbouw, tuinbouw, voedingsmiddelen;
    2) renewable energy solutions: zonne-energie, windenergie, waterstof;
    3) sustainable mobility solutions: elektrische mobiliteit, cities of the future.
  • Netwerken in 1-op-1-gesprekken, met handelsexperts van het Nederlands buitenlandnetwerk en RVO.

Lees het volledige programma op het b2match platform.

Deelnemen

Meld u aan voor de Business Day Spanje Portugal op 27 mei. Aanmelden is mogelijk tot 27 mei. Deelname is gratis.

Na registratie kunt u ook 1-op-1-gesprekken van 15 minuten aanvragen met een adviseur van RVO, een handelsexpert in het buitenlandnetwerk of een andere deelnemer. Lees hoe dat werkt op platform b2match. Let op: de aanvraag voor een gesprek is geen automatische bevestiging. Wij sturen u bericht als de reservering gemaakt is.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de online Business Day Spanje & Portugal? Neem dan contact op met ons.

Contactpersoon voor inhoudelijke vragen:
Corka Scheeringa, Business Development
T: 06 2139 3147
E: corka.scheeringa@rvo.nl

Contactpersoon voor vragen over de organisatie:
Jeroen Cornax, Evenementen
T: 06 1144 5398
E: jeroen.cornax@rvo.nl

Organisatie

RVO organiseert de Business Day Spanje & Portugal samen met het Nederlandse netwerk in Spanje en Portugal: ambassades, consulaten-generaal en het Netherlands Business Support Office (NBSO).