Digital Gulf Business Dialogue 2021

Wilt u meer weten over zakendoen in de Golfregio? Neem dan deel aan de Digital Gulf Business Dialogue op vrijdag 22 januari 2021. Tijdens dit live event praten experts uit de regio u bij over de laatste economische ontwikkelingen, hoort u over ervaringen van Nederlandse ondernemers die u voorgingen, leert u pitchen met impact, en kunt u 1-op-1 in gesprek gaan met onze diplomaten, waaronder Landbouwraad voor de Golfstaten Erik Smidt. Na afloop van dit evenement kent u daarnaast de ongeschreven regels van de lokale zakencultuur en heeft u een goed overzicht van de manieren waarop de Rijksoverheid u kan ondersteunen bij uw ambities. En dat allemaal in één ochtend.

De Golfregio is een interessante markt voor ondernemend Nederland. Veel Nederlandse bedrijven hebben de weg naar de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Koeweit, Saoedi-Arabië, Oman en Qatar  al gevonden. De nationale strategieën van deze landen om hun economieën te diversifiëren, bieden veel kansen voor het Nederlands bedrijfsleven. De komende jaren investeren zowel de overheden, als private partijen in de Golfregio namelijk miljarden in watertechnologieën, duurzame energie en voedselzekerheid. Nederlandse innovatieve diensten, producten en kennis helpen daarbij.

De Nederlandse overheid ondersteunt ondernemers met informatievoorziening, activiteiten, subsidies en overige financiering om deze kansen te helpen verzilveren. Ook doet Nederland mee aan de wereldtentoonstelling EXPO 2020 Dubai (van oktober 2021 tot april 2022), met als nationaal thema ‘Uniting Water, Energy and Food’. Vanwege het internationale karakter van de EXPO 2020 Dubai en grote beurzen en evenementen biedt dit unieke evenement een extra mogelijkheid om u te positioneren in de Golfregio. Op de Gulf Business Dialogue hoort u hoe u hier als ondernemer gebruik van kunt maken.

Na de Gulf Business Dialogue kunt u goed voorbereid op pad. Een mogelijke vervolgstap voor u en uw bedrijf in de Golfregio is deelname aan de digitale handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Oman die in maart plaatsvindt. Deze missie richt zich op water, energie, voedsel en gezondheidszorg.

De Digital Gulf Business Dialogue is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Programma Gulf Business Dialogue

09:15 – 09:30    Digitale Inloop

09:30 – 09:40    Opening met André Driessen, directeur Internationaal Ondernemen (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Annette Wijering, hoofd Internationaal Ondernemen (RVO)

09:40 – 10:05    Keynote over huidige economische en politieke ontwikkelingen in de Golfregio door Sebastian Frederiks, Head of Financial Institutions Middle East (ING)

10:05 – 10:30   Paneldiscussie “Zakendoen in de Golfregio” - ondernemers aan het woord

10:30 – 10:45   Digitale koffiepauze

10:45- 11:15     Workshop: Verdieping cultuur van zakendoen in de Golfregio -Salim Rabbani, MENA Business Council

11:15 – 11:30   Digitale koffiepauze

11:30 – 12:00   Workshop: Informatiesessie RVO ondersteuning- en financieringsmogelijkheden – Gazizah Bahmany, RVO

12:00 – 12:15   Digitale koffiepauze

12:15 – 12:45   Workshop: Pitch-training: hoe presenteer ik mijn bedrijf in de Golfregio – Barbara Rogoski, sprekerscoach en Duke Urbanik, ondernemerscoach

Op afspraak zijn er 1-op-1 gesprekken met ambassades in de Golfregio aan te vragen bij inschrijving. Voor de onderwerpen landbouw & voedsel kunt u een gesprek met onze Landbouwraad Erik Smidt aanvragen.

Aanmelden en kosten

Datum:              Vrijdag 22 januari 2021 van 09:30 tot 12:45 uur

Kosten:              Deelname is gratis

Aanmelden:      Tot vrijdagochtend 22 januari 2021 kunt u zich hier aanmelden. Let op: Het programma kan mogelijk wijzigen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Gazizah Bahmany, business development manager Midden-Oosten.
E: gazizah.bahmany@rvo.nl

Organisatie

De Gulf Business Dialogue wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).