Virtuele handelsmissie Italië Minister Kaag

Bent u actief op het gebied van watertechnologie in de landbouwsector? En wilt u zakendoen in Italië? Neem dan deel aan de virtuele handelsmissie op 3 en 4 november met Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. 

Het overkoepelende thema van deze missie is 'circulaire economie'. De missie valt samen met Ecomondo, Europa’s belangrijkste conferentie en beurs op dit gebied.

Deze missie brengt u naar Italië, zonder dat u op reis hoeft. Online ontmoet u Italiaanse ondernemers die, net als u, willen samenwerken op het gebied van circulaire economie. U krijgt de kans om uw kennis te verbreden en nieuwe contacten op te doen.

Naar Italië vanuit uw eigen huiskamer

De missie staat open voor (watertech-)bedrijven en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren:

  • afvalwaterzuivering;
  • hergebruik van water in de industriële sector, in de bebouwde omgeving en in duurzame landbouw.

Meer informatie over deze missie, het programma en de kansen voor genoemde sectoren vindt u op de website van de RVO: https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/digitale-missie-italie-met-minister-kaag

Milaan

Italië als handelspartner

Italië is een belangrijke handelspartner voor Nederland. Nederland exporteert jaarlijks ruim € 20 miljard naar Italië. Het land vormt daarmee de 6e afzetmarkt van Nederland. Vice versa is Nederland voor Italië de 10e exportmarkt, met een waarde van € 10,8 miljard. Nederland telt maar liefst 17.000 bedrijven met een handelsrelatie met Italië. Italië is hard getroffen door het coronavirus. Ondanks de economische krimp blijft Italië, als voorloper op klimaatgebied, investeren in de 'green economy'.

Bedrijvenprogramma

De missie geeft u de gelegenheid om een goed beeld te krijgen van de korte- en middellange termijnplannen van overheden en andere betrokkenen, op het gebied van circulaire economie en bovengenoemde sectoren. Daarnaast krijgt u de mogelijkheid om de belangrijkste kansen voor uw bedrijf verder te verkennen.

Aanmelden:

Kan tot en met dinsdag 13 oktober. Meld u aan voor de virtuele handelsmissie Italië. Na 13 oktober is deelname aan de georganiseerde matchmaking niet meer mogelijk.

Deelnemers kunnen ook zelf matchmakingafspraken inplannen, via het virtuele b2match-platform. Voor deelname aan deze zogenaamde ‘vrije matchmaking’ inclusief deelname aan de webinars kan men zich inschrijven tot en met vrijdag 23 oktober.

Kosten:

Deelname kost € 250 per organisatie (maximaal 2 deelnemers per organisatie). Bij meer dan 2 deelnemers betaalt u € 125 per extra deelnemer.

Contact:

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de RVO: Jos Hermsen, jos.hermsen@rvo.nl of Bregje Korteweg, bregje.korteweg@rvo.nl, projectleiders handelsmissie Italië.