Acquisitie Holland Paviljoen op Foodex Japan (9 t/m 12 maart 2021)

Van 9 t/m 12 maart as. zal de Foodex Japan 2021 plaatsvinden in de Makuhari Messe.  De FOODEX Japan is de meest toonaangevende internationale Food & Beverage beurs in Japan - Azië met veel internationale belangstelling. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro en food ondernemers vinden steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan. Vooral de vraag naar hoog kwalitatieve-, innovatieve- en merkproducten neemt fors toe.

De beurs trok de voorgaande editie, maart 2019:
- 80.000 B2B bezoekers (86% Japans),
- 4.500 exposanten,
- 53 landen paviljoens.

Dit is de 46ste keer dat deze beurs wordt gehouden en sinds de eerste keer is Nederland d.m.v. het Holland Paviljoen vertegenwoordigd. Deze beurs wordt gebruikt als platform voor collectieve handelsbevordering voor Nederlandse agro- en voedselproducten en vele Nederlandse bedrijven werden op deze manier al gepresenteerd, soms met demokeuken en proeverijen.

Marktinformatie

Het in februari 2019 inwerking getreden EU-Japan handelsakkoord biedt goede kansen voor de Nederlandse voedselsector. De Japanse markt staat bekend als lastig en tijdrovend, maar Nederlandse agro-ondernemers lijken steeds beter hun weg naar de lucratieve markt in Japan te kunnen vinden. Afgelopen jaar zagen we een spectaculaire stijging van de agro-export naar Japan. De agro-export naar Japan is in 2019 fors gegroeid met 135 mln. euro naar 1.027 miljoen euro, een geschatte groei van 15%. Wat waren de stijgers en wat de dalers? Meer informatie kunt u lezen in een reeds verschenen nieuwsartikel door de Landbouwraad te Tokio.

Compleet vernieuwd Nederlands paviljoen op de FOODEX Japan

Bij de Foodex in 2021 wordt het Holland Paviljoen georganiseerd door de Nederlandse Export Combinatie (NEC). De Nederlandse Ambassade zal weer deelnemen en samen met de NEC de Nederlandse stand promoten door de welbekende Holland uitstraling, PR-activiteiten en het beschikbaar stellen van de Holland Business Lounge, een vrije ruimte voor zakelijke gesprekken.

De komende editie staat in het teken van Post COVID-19. Japanse inkopers, distributeurs en importeurs zijn hard op zoek naar Westerse producten om de consument te voorzien van kwaliteit, nieuwtjes en betrouwbaar voedsel. De komende editie biedt een compleet vernieuwd design met krachtige standbouw en veel body. Deelnemen aan de beurs kan al voor €795,- per m2. U krijgt een compleet ingerichte stand, voorzien van alle gemakken en toebehoren en de organisatie wordt u door NEC uit handen genomen. NEC handelt als de exclusieve agent voor Nederland en faciliteert graag uw deelname aan de FOODEX Japan.

Voor meer informatie over de beurs, het registratieformulier of het reserveringsformulier* en een beursprogramma op maat kunt U contact opnemen met Daan Busscher (NEC) - daan@nec.nl

*FOODEX met potlood op de agenda? Reserveer nu kosteloos uw stand en voorkom dat er straks geen stand meer vrij is.

Gezien de gelimiteerde ruimte worden aanmeldingen gehonoreerd op volgorde van binnenkomst en beschikbaarheid van ruimte. Bij een reservering zal NEC contact opnemen tegen de definitieve inschrijvingsdeadline of bij het overschrijden van het totaal beschikbaar aantal m2. Definitieve boekingen gaan voor op reserveringen.

Open Kitchen Holland Food Lounge Foodex 2018