Aanvragen DHI-subsidie nu weer mogelijk

De subsidieregeling Demonstratieprojecten, Haalbaarheidsstudies en Investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) is vanaf 15 januari 2020 opnieuw geopend. Net als in 2019 is er € 9 miljoen beschikbaar, maar een paar voorwaarden zijn veranderd.

Heeft u interesse in buitenlandse markten? Wilt u uw internationale ambities naar een hoger niveau tillen? Dan is DHI wellicht interessant voor u! Met DHI kunt u uw product of technologie demonstreren in het buitenland. Ook kunt u onderzoeken of een investering voor uw onderneming haalbaar is.

Veranderingen in de regeling

Dit jaar zijn er enkele veranderingen vergeleken met 2019. De belangrijkste zijn:

  • Eerder moest u bij demonstratieprojecten de demonstratiemiddelen na afloop van een project op eigen kosten terughalen. Deze zogeheten hardware verplichting vervalt.
  • Projecten gericht op steenkolen en onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe voorraden olie en gas in het buitenland komen niet meer in aanmerking voor subsidie.

Let op: u moet een demonstratieproject nog steeds op een bredere groep mogelijke afnemers richten. U mag een project dus niet richten op één specifieke afnemer.

Beeld: ©Hanse staalbouw
Opslagloods

Budget

Net als afgelopen jaar is er in totaal € 9 miljoen beschikbaar. Hiervan bestaat het budget uit € 5 miljoen voor activiteiten in opkomende en ontwikkelde markten en € 4 miljoen voor activiteiten in ontwikkelingslanden. De subsidie kan oplopen tot € 200.000 per project.

First come, first served

DHI is heel het jaar geopend zolang er budget beschikbaar is. We verwerken de aanvragen op basis van 'first come, first served'. Dus vergroot uw kans op subsidie en dien nu uw aanvraag in!

Meer informatie

Lees meer over de voorwaarden en werkwijze op de informatiepagina DHI.