Salon du Fromage - Internationale vakbeurs voor kaas en melkproducten

Van 23 - 26 februari 2019 vindt in Parijs de vakbeurs Salon du Fromage et des Produits Laitiers (voor kaas en zuivelproducten) plaats. Deze beurs heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een internationaal en belangrijk trefpunt voor kwaliteitskazen en zuivelproducten.

Bezoek nieuwe bedrijven in het ontdekkingsdorp "Village Découverte"

In het "Village Découverte" (het ontdekkingsdorp) bevinden zich 12 bedrijven uit diverse landen die voor het eerst deelnemen aan de beurs, waaronder de Nederlandse Goudse kaasproducent Kaaslust B.V..

Exposanten uit heel Europa

Spaans, Brits, Portugees, Italiaans, Deens, Zwitsers, Nederlands ... want naast de vele Franse producenten zullen er ook veel andere nationaliteiten aanwezig zijn. En voor het eerst dit jaar zal een Estse producent het publiek kennis laten maken met kazen en melkproducten uit Estland.

Ambachtelijke kaasproducenten en rijpingsbedrijven, producenten van zuivelproducten, fabrikanten van apparatuur, diensten, ... maar liefst 260 exposanten nemen deel aan de 16e editie van de Salon du Fromage. Eenieder zal zijn of haar kennis en productengamma tonen met één gemeenschappelijk doel: het vergroten van de zakelijke mogelijkheden voor 8.000 afnemers (kaasmelkveehouders, groothandelaren, restauranthouders en distributeurs, importeurs, exporteurs, afnemers van supermarkten, etc.) uit bijna 50 landen.

Ook talent van Nederlandse bodem Betty Koster, eigenaresse van Fromagerie L'amuse, is er weer bij: “Salon Du Fromage was voor mij de eerste beurs waar kleinschalige producenten zelf hun producten promoten. Waar je de parels in de kaasbranche kon vinden! Nu, dik 20 jaar later is dat enorm gegroeid maar tegelijkertijd zeer specialistisch gebleven."

"...Een absolute must voor ieder werkzaam in onze heerlijke wereld, die van kaas”

Spanje eregastland

¡ Viva España !

Spanje is dit jaar eregastland, met meer dan 40 producenten en ondernemingen die u kennis laten maken met een verscheidenheid aan kazen zoals Manchego, Queso Tetilla, Picon of Torta del Casar. Daarnaast kunnen de bezoekers ook Spaanse kazen proeven in workshops.

Logo Salon du Fromage

Meer informatie

  • Meer informatie over individuele deelname als  exposant/info over deze beurs: Promosalons Nederland
  • Salon du Fromage valt samen met SIA, Salon International de l'Agriculture. SIA is vooral een publieksbeurs en een ‘vitrine’ van de Franse landbouw, maar er zijn altijd wel enkele buitenlandse exposanten aanwezig.