Seminar Londen: eerlijke prijs en echte kosten in landbouw en voedsel

De Nederlandse ambassade organiseerde op 21 november jl. in Londen een expert meeting over eerlijke prijzen en echte kosten in de landbouw- en voedselketen. Meer dan 80 vertegenwoordigers uit de agrarische, academische en publieke sector waren aanwezig bij dit evenement in samenwerking met Promar International.

Landbouwraad Tim Heddema
©LAN Londen

Na een korte introductie van de Nederlandse beleidsvisie op dit onderwerp door Landbouwraad Tim Heddema, volgden twee paneldiscussies met de oprichter en directeur van de Sustainable Food Trust, Patrick Holden, en Britse en Nederlandse deskundigen uit het bedrijfsleven, onderzoek en overheid.

De deelnemers hadden veel belangstelling voor de presentatie van Volkert Engelsman, over de manier waarop hij als CEO van Eosta (internationale distributeur van verse biologische groente en fruit) true cost accounting in de praktijk brengt. Er bleek ook veel belangstelling voor de Nederlandse plannen voor het versterken van de positie van de boer in de keten, dat als voorwaarde geldt voor het realiseren van de omslag naar kringloopland. Veel complimenten waren er voor het ter tafel brengen van deze onderwerpen, die voor stakeholders in het VK essentieel zijn maar weinig in het publieke debat terugkomen.

Wilt u meer weten? Neem contact op met het landbouwteam in Londen.