Handelsmissie zacht (bessen) fruit naar Servië: meldt u zich aan!

De Nederlandse ambassade in Belgrado, Servië, heeft afgelopen jaar een marktonderzoek naar de kansen voor Nederlandse ondernemers in de zacht fruit sector in Servië en de Westelijke Balkan uitgevoerd.  Om de ondernemerskansen voor Nederlandse bedrijven, voor u, verder te ontdekken, organiseert de Nederlandse ambassade een handelsmissie naar Servië vanaf maandag 18 november en tot en met vrijdag 22 november 2019.

Marktonderzoek

Servië staat bekend om de productie van zacht fruit en is tevens marktleider in de productie van bevroren frambozen. De productie van blauwe bessen en aardbeien nemen momenteel sterk toe. Daarnaast is er in de afgelopen jaren een verschuiving zichtbaar vanuit het segment verwerkt zacht fruit richting vers zacht fruit. De resultaten van het marktonderzoek en de ondernemerskansen in opdracht van de Nederlandse ambassade in Belgrado kunt u hier (in het Engels) vinden.

Handelsmissie

Er zijn concrete kansen op de Servische markt. Mis dit moment niet! Om de ondernemerskansen voor Nederlandse bedrijven, voor u, verder te ontdekken, organiseert de Nederlandse ambassade een handelsmissie naar Servië vanaf maandag 18 november en tot en met vrijdag 22 november 2019.

De Nederlandse ambassade heeft een interessant programma voorbereid, dat bestaat uit een serie van bijeenkomsten en bedrijfsbezoeken die een accuraat inzicht bieden in de ondernemerskansen die deze markt biedt, bijvoorbeeld:

  • uitgangsmateriaal,
  • kassen (glas en plastic),
  • adviesdiensten en
  • handel.

Lokaal vervoer wordt door de ambassade verzorgd.  

PIB Project

Tevens zal deze handelsmissie vervolgd worden door een PIB project (Partners for International Business) in het jaar 2020. Een PIB project bestaat uit een cluster van Nederlandse bedrijven actief in de zacht fruit sector, die samen willen werken aan een goed georganiseerde marktpenetratie. En samen goede vooruitzichten op de lange termijn creëren met lokale zakelijke partners. Meer informatie over wat een PIB project precies inhoudt en hoe dit werkt kunt u hier vinden.

Sluit u zich bij ons aan maandag 18 november en ontdek uw ondernemerskansen!

Aanmelding missie

Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 1 november, 2019 via: BEL-LNV@minbuza.nl

blauwe bessen
Beeld: ©Murawska