Digitale landbouw verbindt Nederland en Hongarije – Smart Farm Conferentie Bábolna

Afgelopen week heeft de Smart Farm conferentie in Bábolna plaatsgevonden, waar de meest up-to-date high-tech technologieën en toepassingen in verschillende gebieden van voedingsmanagement en gewasbescherming werden gedemonstreerd. Hoewel Nederland en Hongarije de accenten vooralsnog op andere details leggen, zijn er ook veel raakvlakken. Digitale landbouw verbindt Nederland en Hongarije en schept daarmee kansen voor het stimuleren van kennisuitwisseling.

Afgelopen week heeft de Smart Farm Conferentie tijdens de Bábolna landbouwbeurs plaatsgevonden. De Smart Farm Conferentie is een driedaags evenement waar de meest up-to-date high-tech precisiemanagement technologieën en huidige locatie specifieke toepassingen in verschillende gebieden van voedingsmanagement en gewasbescherming werden gedemonstreerd. Deze conferentie was een initiatief van de Hongaarse agent van het Nederlandse bedrijf AgroCares (bodemscanners). Tijdens de Smart Farm Conferentie kregen de bezoekers de mogelijkheid om – in een speciaal daarvoor gegraven greppel met zich op de diverse bodemlagen – in de praktijk waar te nemen hoe de bodemscanner van AgroCares werkt en hoe belangrijk kennis van de bodem is. In totaal hebben meer dan 50 bedrijven en kennisinstellingen deelgenomen aan de driedaagse conferentie.

Alexia Michel, programmamanager Topsectoren Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmateriaal, heeft tijdens deze conferentie een presentatie gegeven over hoe digitale landbouw de transitie naar kringlooplandbouw kan ondersteunen.

Raakvlakken

Hoewel Nederland en Hongarije de accenten vooralsnog op andere details leggen, zijn er ook veel raakvlakken. Hongarije heeft als eerste EU-lidstaat een strategie digitale landbouw opgesteld, terwijl Nederland met de Proeftuin Precisie Landbouw een mooi voorbeeld van digitale landbouw in de praktijk biedt. Digitale landbouw verbindt Nederland en Hongarije en schept daarmee kansen voor het stimuleren van kennisuitwisseling. Hier komen we ongetwijfeld nog op terug!

De landbouwraad, Mr. Geert Kits Nieuwenkamp, zal tijdens de ITU Telecom World Conferentie op 11 september deelnemen aan een panel discussie over het ontwikkelen van digitale landbouw strategieën in Europa en Centraal-Azië van 11:00 uur tot 12:30 uur. Meer informatie over deze panel discussie en hoe u deel kunt nemen kunt u hier vinden.