SPACE, internationale veehouderijbeurs in Rennes met b2b matchmaking: nu inschrijven bij Enterprise Europe Network Nederland

SPACE, de 33ste editie van deze internationale vakbeurs voor dierlijke producties, incl. aquacultuur, staat al weer bijna voor de deur: 10-13 september a.s. en wel met ruim 1400 exposanten, afkomstig uit 38 landen! Nederland is ook dit jaar weer goed aanwezig met 67 bedrijven (als exposant). Als u actief bent in deze sector en interesse heeft voor de Franse markt, neem dan deel aan de b2b matchmaking, georganiseerd door EEN Nederland. U kunt zich nu al inschrijven!

SPACE is, na Eurotier in Duitsland, in de EU de 2e grootste en meest internationale vakbeurs voor dierlijke producties (intensieve veehouderij) in Frankrijk en trefpunt voor alle spelers in de veehouderijsector, of het nu gaat om technologie voor de veehouderij en aquacultuur (extra beurslocatie dit jaar) of aanpalende activiteiten zoals diergeneesmiddelen en dierverzorgingsmiddelen en biologische/natuurlijke producten, diervoeders, fokkerij, KI, equipment voor bedrijfsgebouwen en broederijen, het verwaarden van ‘farm waste’, waterbehandeling, mestvergisting/biogas….

Internationalisering:

SPACE wordt door vele buitenlandse delegaties bezocht, in 2018 o.a. uit India, China, Zuid-Korea, Marokko en West-Afrika.

SPACE ontwikkelt speciale banden met Myanmar, Ethiopië en de Golf Staten, landen met een interessant ontwikkelingspotentieel. SPACE 2019 zal bezocht worden door officiële delegaties uit Kazakstan, Nigeria, Rusland, China en Canada.

SPACE zal te volgen zijn via SPACE TV die gebruik maakt van WEB-AGRI (klik hier). Ook een business evenement AGRI Job-dating zal tijdens de beurs plaats vinden.

Klimaatadaptatie

SPACE biedt verder een interessant conferentieprogramma met 70 conferenties en een ruimte voor innovatie ‘Espace pour demain’ – met extra aandacht voor klimaatadaptatie (efficiënte diervoedering; reductie gebruik transportbrandstoffen door landbouwmachines, reductie energieverbruik in stallen, ventilatie in stallen, gebruik van hernieuwbare energiebronnen, bestrijding van methaan/CO2 enz.).

Dit gebeurt i.s.m. de Franse instituten voor toegepast onderzoek en ADEME. ADEME is een interministerieel Agentschap voor milieu en energie.

Nieuw: versterkte focus op aquacultuur

Voor het eerst zal er aan apart conferentieprogramma (in het Engels) worden gewijd aan viskweek/aquacultuur. Ook worden er bezoeken georganiseerd en zal een speciale catalogus aquacultuur worden uitgebracht. Deze sector is immers wereldwijd in volle expansie. E.e.a. wordt georganiseerd i.s.m. uitgever en vakblad AQUAFEED en HATCHERYFEED.

B2b evenement van EEN Nederland

Kortom, als u actief bent in genoemde sectoren en interesse heeft voor de FR markt, neem dan deel aan de b2b matchmaking op SPACE. U kunt nu al inschrijven:

  • georganiseerd door Enterprise Europe Network Bretagne (i.s.m. EEN NL)
  • data: 11 en 12 september a.s.
  • op de beurslocatie van SPACE
  • neem contact op met EEN Nederland : Annemarie Destrée (annemarie.destree@rvo.nl)

*Enkele cijfers

SPACE trekt jaarlijks meer bezoekers. In 2018 waren dit 108.000 (+3%) van wie 14.400 internationale bezoekers, afkomstig uit 121 landen. Ook het aantal exposanten, zowel uit Europa als daarbuiten, neemt toe: 1410 exposanten, waarvan 456 internationale exposanten uit 42 landen. Nederland is dit jaar aanwezig met 67 exposanten; dit is weer meer dan in 2018. 380 vakjournalisten bezochten in 2018 de beurs.

*Innovatieprijzen INNOV’SPACE: ook voor Nederlandse bedrijven, zoals bijvoorbeeld Anoxia BV, Fancom, Schippers France …

* Op zoek naar informatie?:

Frankrijk is een groot veehouderijland en Le Grand Ouest is het grootste Franse veehouderijgebied. Op zoek naar statistieken over de FR veehouderij? Kijk op: klik hier

Franse  leveranciers/distributeurs van equipment voor de veehouderij – FR producentenorganisaties in de veehouderij – FR fabrikanten van diervoeders, additieven en ingrediënten– FR servicebedrijven – laboratoria – KI bedrijven – slachterijen en uitsnijderijen, enz.?

Vraag deze adreslijsten op door een mail te sturen aan het Landbouwbureau Parijs (PAR-LNV@minbuza.nl ) en geef daarbij aan waar uw interesse naar uitgaat.

*Meer weten over SPACE?: klik hier

*Meer weten over diverse veehouderijsectoren? (informatieve websites)…:

Rundveehouderij: klik hier

Pluimveehouderij & kleine diersoorten: klik hier

Varkenshouderij : klik hier

Aquacultuur: klik hier

Diervoeders: klik hier

Diergeneesmiddelen: klik hier

Biogas/vergisting: klik hier