Handelsmissie India met focus op innovatie met bewindspersonen

Wilt u zakendoen in India? Ga dan van 13 tot en met 18 oktober mee met de handelsmissie met een focus op innovatie naar Delhi, Mumbai, Bangalore en Kochi. Deze missie is in aanwezigheid van Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport, Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Roald Lapperre, directeur-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en Marjolijn Sonnema, directeur-generaal Agro van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Aanmelden kan tot uiterlijk 21 augustus.

Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink is de zakelijk missieleider. Zij is bestuurslid van VNO-NCW en voorzitter van FME-CWM.

Nederland-India Technology Summit

De missie wordt georganiseerd rondom de Nederland-India Technology Summit op 15 en 16 oktober in Delhi. Deze 'Tech Summit' is een initiatief van de Indiase overheid, waar jaarlijks meer dan 1.000 Indiase bedrijven, organisaties en hooggeplaatste overheidsvertegenwoordigers aanwezig zijn. In het kader van 10 jaar innovatiesamenwerking is Nederland partnerland voor de 25e jubileumeditie.

Landbouw, water en gezondheidszorg

Het thema van de Nederland-India Technology Summit is de nexus landbouw-water-gezondheidszorg; terreinen waarop India met grote uitdagingen kampt. India heeft interesse in Nederlandse expertise in deze sectoren. Het land zoekt samenwerkingen om met behulp van innovatieve oplossingen de Indiase landbouw, water- en gezondheidszorgsector op een duurzame wijze te ontwikkelen.

De Tech Summit biedt een platform waar Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen met innovatieve technieken en technologieën voor deze 3 sectoren, kansen op dit vlak kunnen verkennen en verzilveren.

Lees meer over de Tech Summit of bekijk het conceptprogramma (pdf, Engelstalig).

Focus op sectoren

Deelname aan deze missie staat alleen open voor bedrijven, innovatieve mkb’ers, start-ups en scale-ups (pdf, Engelstalig) en kennisinstellingen uit onderstaande sectoren.

Vrouwelijke ondernemers, kennisinstellingen en start-ups worden met nadruk uitgenodigd om deel te nemen aan deze missie.

Tuinbouw en uitgangsmaterialen en landbouw

14 tot en met 18 oktober, Delhi en Bangalore

Bedrijven en kennisinstellingen uit de sector tuinbouw en uitgangsmaterialen en landbouwbedrijven die zich bezighouden met de nexus landbouw-water-gezondheidszorg-problematiek.

Lees de uitgebreide sectorinformatie (pdf, Engelstalig) of bekijk het concept-sectorprogramma (pdf, Engelstalig).

Health

14 tot en met 18 oktober, Delhi en Bangalore

  • digital health
  • devices and diagnostics
  • one health/AMR
  • vaccines and therapeutics

Lees de uitgebreide sectorinformatie (pdf, Engelstalig) of bekijk het concept-sectorprogramma (pdf, Engelstalig).

Water, deltatechnologie en solid waste

14 tot en met 18 oktober, Delhi, Mumbai, Kochi

Lees de uitgebreide sectorinformatie (pdf, Engelstalig) of bekijk het concept-sectorprogramma (pdf, Engelstalig).

Maritiem

15 tot en met 17 oktober, Mumbai en Kochi

  • sustainable port development;
  • sustainable dredging;
  • waterways & coastal shipping;
  • sustainable cruise development;
  • maritime education and digitalization.

Lees de uitgebreide sectorinformatie (pdf, Engelstalig) of bekijk het concept-sectorprogramma (pdf, Engelstalig).

Key Enabling Technologies, Hightech Systems & IT

14 tot en met 16 oktober, Tech Summit Delhi.

Wij nodigen bedrijven en kennisinstellingen uit deze sector met nadruk uit om deel te nemen aan bovenstaande sectorale programma’s van deze missie. U kunt er ook voor kiezen om u alleen in te schrijven voor deelname aan de Tech Summit van 14 tot en met 16 oktober in Delhi.

Lees de uitgebreide sectorinformatie (pdf, Engelstalig) of bekijk het concept-sectorprogramma (pdf, Engelstalig).

India

De Indiase economie ontwikkelt zich snel. Tegen het jaar 2030 heeft India de meeste inwoners ter wereld. Het land heeft een gemiddelde economische groei van meer dan 7% en een jonge en steeds beter opgeleide bevolking. Daarnaast is er een snelgroeiende middenklasse, een hoge urbanisatiegraad en groeit de markt voor consumptiegoederen met meer dan 10% per jaar.

Verbeteren van het handels- en investeringsklimaat

De Indiase regering voert in hoog tempo maatregelen in om het handels- en investeringsklimaat te verbeteren. Tegelijkertijd kampt India met complexe uitdagingen als gevolg van de bevolkingsgroei, een snelle verstedelijking en de gevolgen van klimaatverandering.

Er is behoefte aan holistische benaderingen en toepasbare oplossingen voor duurzaam beheer op het gebied van water, landbouw en gezondheidszorg. Dit biedt kansen voor innovatieve Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in deze 3 sectoren.

Grote markt met veel mogelijkheden

Naast de grootte van de Indiase markt is het een interessante hotspot voor R&D, low-cost innovatie en IT-talent. De kennis en expertise van het Nederlandse bedrijfsleven kan goed worden gepositioneerd voor de wereldwijde ambitie om de Sustainable Development Goals (SDG’s) te bereiken.

Breid uw zakelijke contacten uit

Tijdens de handelsmissie maakt u kennis met veelbelovende projecten binnen de bovenstaande sectoren. Bij bedrijvenbezoeken komt u uitgebreid in contact met inspirerende ondernemingen en instellingen die in deze sectoren actief zijn. Daarnaast maakt u kennis met potentiële zakenrelaties uit India en deelt u ervaringen met Nederlandse ondernemers.

Er is uitgebreid gelegenheid voor zakelijke ontmoetingen tijdens netwerkgesprekken, seminars en collectieve bezoeken aan relevante bedrijven en overheidsinstanties. Maar ook tijdens netwerkevenementen zoals Holland Trade-recepties in aanwezigheid van de meegereisde bewindspersonen.

Op basis van uw profiel, dat u bij aanmelding invult, nodigen wij relevante netwerkpartijen uit voor deze evenementen.

Economische diplomatie

De aanwezigheid van de diverse bewindspersonen geeft u een unieke kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen. Daarnaast kunt u van de mogelijkheid gebruikmaken om bijvoorbeeld contracten of MoU’s te ondertekenen in hun bijzijn.

Deelname

Deelname kost € 950 per organisatie. Deelname aan alleen de Tech Summit kost
€ 475 per organisatie. Maximaal 2 deelnemers per organisatie.

Het dienstenpakket bevat netwerkevenementen, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie.

Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

Meld u aan voor deelname aan deze missie. De inschrijving sluit op 21 augustus. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Aanmeldingen verwerken wij op volgorde van binnenkomst. Er is een beperkte deelname mogelijk. Per organisatie kunnen maximaal 2 personen deelnemen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met de volgende personen voor:

Sectoren water en maritiem

Jos Hermsen
T: 088 042 1078
E: jos.hermsen@rvo.nl

Sectoren health en tuinbouw

Karin Schipper
T: 088 042 1146
E: karin.schipper@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in nauwe samenwerking met de betrokken ministeries, het ambassadenetwerk in India, VNO-NCW en betrokken brancheorganisaties.