Stage bij de Nederlandse ambassade te Parijs – economisch cluster - agrofood team

Het agrofoodteam binnen het economisch cluster van de Nederlandse ambassade in Frankrijk is op zoek naar een stagiair(e) vanaf 1 september 2019 voor een periode van vijf tot zes maanden. Zit je in de laatste fase van je studie, heb je naast interesse in duurzame agrofoodproductie ook affiniteit met economie, handel en bilaterale samenwerking? Beschik je ook nog eens over voldoende kennis van de Franse taal? Dan is dit vast iets voor jou.

Stageomschrijving

Het agrofoodteam bestaat uit drie personen en houdt zich bezig met verduurzaming van de productie van agrofood, m.a.w. productie van voedingsmiddelen met zo min mogelijk impact op natuur, milieu en klimaat.

We zijn op zoek naar een stagiair(e) die flexibel en veelzijdig is en zelfstandig verschillende taken oppakt. De stagiair(e) zal een leeropdracht uitvoeren op het gebied circulaire landbouw t.b.v. uitwerking van de visie kringlooplandbouw van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Je kunt daarbij denken aan thema’s als bio-economie en digitalisering in de landbouw.

We vragen je medewerking bij de organisatie van agrofood gerelateerde evenementen en missies zoals het Holland paviljoen op de Natexpo biologische beurs in Parijs in oktober 2019 en de France Business Week in Nederland in de tweede helft van dit jaar. Daarnaast vragen we je om Nederlands- of Engelstalige artikelen te schrijven over Franse landbouw relateerde onderwerpen en sectoren die interessant kunnen zijn voor de Nederlandse agribusiness, zoals bijvoorbeeld ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de Franse landbouw. Deze artikelen komen te staan op de website van het netwerk van Landbouwattachés www.agroberichtenbuitenland.nl/Frankrijk.

In aanvulling op bovenstaande vragen we je ondersteuning bij dagelijkse werkzaamheden zoals het organiseren van (handels-) missies en bijeenkomsten voor Frans-Nederlandse partijen (overheden, kennisinstellingen, bedrijfsleven), signaleren van interessante ontwikkelingen en kansen op het gebied van handel en bilaterale samenwerking in Frankrijk voor Nederlandse ondernemers en instellingen en het delen van informatie hierover, en deelnemen aan interessante seminars en bijeenkomsten om je kennis te vergroten en  verslag te doen.

De werkomgeving

Je zult vooral nauw samenwerken met de collega’s van het agrofoodteam, maar ook met de andere teams van het economisch cluster. Dit cluster van de Nederlandse ambassade in Parijs behartigt de Nederlandse economische belangen in Frankrijk en helpt Nederlandse ondernemers bij zaken doen op de Franse markt. Daarnaast werken de verschillende teams binnen het economisch cluster met elkaar samen om uitwisseling en samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te bevorderen op het gebied van (circulaire) economie, innovatie en technologie, agrofood, infrastructuur, milieu, energie en klimaat.

Profiel stagiair(e)

  • Affiniteit met landbouw en/of agrofood bedrijfsleven;
  • Affiniteit met duurzaamheid en circulaire economie;
  • Assertief en initiatiefrijk; in staat om eigen ideeën in de praktijk te brengen;
  • Kan zelfstandig te werken;
  • Nieuwsgiering en leergierig; gemotiveerd om nieuwe terreinen te ontdekken;
  • Studerend aan hoger of universitair onderwijs;
  • Beheersing in woord en geschift van zowel Nederlands als Frans (bij voorkeur C1) (en Engels).

Wij bieden

Binnen deze stage word je vrijgelaten om - in overleg - dingen op te pakken die jou interessant lijken of waar jij goed in bent. Je ervaart hoe het is om in een bilaterale omgeving te werken en komt naast je werkzaamheden op interessante onderwerpen veel te weten over de dynamiek tussen Frankrijk en Nederland op economisch gebied. Naast dat je werkervaring op kunt doen, kom je in aanraking met interessante contacten in de internationale omgeving van een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland. Je wordt goed begeleid en werkt in een enthousiast team, waarbinnen je de ruimte hebt om veel te leren en te groeien.  

Voorwaarden en vergoedingen

Je hebt de Nederlandse nationaliteit en staat tijdens de hele stageperiode ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling of een erkende universiteit in het buitenland. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen vind je op de site.

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan een motivatiebrief met CV en eventuele referenties naar Landbouwraad Cindy Heijdra via cindy.heijdra@minbuza.nl. De deadline voor aanmelden is 7 juni 2019. Voor meer informatie kun je bellen met Landbouwraad Cindy Heijdra, +33 1 4062 3352 of met de huidige stagiaire Claire van der Wal, +33 1 4062 3373.
We kijken uit naar je sollicitatie!

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties .