Spanje: Energie- en Klimaatplan mobiliseert €235.000 mln. komende 10 jaar

De president van de Spaanse regering, Pedro Sánchez, heeft aangekondigd dat het Integraal Nationaal Energie- en Klimaatplan 2021-2030 de komende 10 jaar €235.000 mln. zal mobiliseren.

Dit maakte de president bekend in Madrid bij de afsluiting van de conferentie "Impulsando la ambición climática" (Stimuleren van de Klimaatambitie), waaraan prominente experts op het gebied van klimaatverandering en duurzame ontwikkeling, zoals Nicholas Stern (London School of Economics) en Patricia Espinosa (UNFCCC), deelnamen.

President Sánchez zei dat Spanje gereed is om bij te dragen “aan het creëren van een welvarende, rechtvaardige en ecologische wereldeconomie”. De regering zal binnenkort het plan, dat vorm geeft aan de beoogde aanpak, indienen bij de Europese Commissie. Het plan bevat "concrete, reële, meetbare en effectieve maatregelen" en zal de komende 10 jaar €235.000 mln. mobiliseren.

Sánchez bepleitte dat Europa leider zou moeten zijn in de strijd tegen klimaatverandering en de ecologische transitie en ziet het verwezenlijken van de 2030-doelen als een prioriteit.

Eurocommissaris Miguel Arias Cañete wees er in Brussel op dat hij inmiddels van 21 lidstaten het plan had ontvangen. Zeven andere landen, waaronder Spanje, moeten hun plan nog indienen.

Bron: energías-renovables.com