Economische missie Vietnam met minister-president Rutte, minister Van Nieuwenhuizen en directeur-generaal Sonnema

Wilt u zakendoen in Vietnam of bestaande contacten uitbreiden? Ga dan van zondag 7 tot en met vrijdag 12 april mee met de economische missie naar Vietnam. Deze missie is in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, minister van Infrastructuur en Water Cora van Nieuwenhuizen en directeur-generaal Agro, Marjolijn Sonnema. Zakelijk missieleider is de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer.

Voor wie?

Deelname aan deze missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de volgende sectoren:

  • Water
  • Land- en tuinbouw
  • Logistiek
  • Offshore windenergie

Land- en tuinbouw

Vietnam wil een grote regionale en mondiale speler worden op het gebied van landbouw. Het beleid is gericht op de verdere ontwikkeling en professionalisering van de land- en tuinbouwsector. Hier liggen volop kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om zich te positioneren als leverancier van kwalitatief hoogwaardig en innovatief voedsel- en voedselverwerkingstechnologie.

Nederlandse land- en tuinbouwbedrijven en kennisinstellingen zijn al jaren actief in Vietnam. Deze missie biedt de gelegenheid om nieuwe kansen te ontdekken en bestaande netwerken te verstevigen en uit te bouwen. Met name de gebieden in het noorden (Red River Delta) en zuiden (Central Highlands/Dalat) zijn erg geschikt voor tuinbouwontwikkeling.

Daarnaast biedt de noodzakelijke landbouwtransitie in de Mekong Delta kansen aan bedrijven en kennisinstellingen in de groente- en fruitketen, maar ook voor bijvoorbeeld zilte teelt, aquacultuur en agroparken. Daarbij wordt aan Nederlandse zijde ook gekeken naar cross-overs met de water- en logistieke sector, en naar het toepassen van circulaire economie-principes.

Focus van het programma

Het programma staat open voor bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in:

  • Agrifood
  • Tuinbouw en uitgangsmaterialen

Deelname staat ook open voor bedrijven en kennisinstellingen die eerder hebben deelgenomen aan een missie naar Vietnam met een bewindspersoon en hier door deelname aan deze missie opvolging aan willen geven.

Bedrijvenprogramma

Het programma bevat voor elke sector diverse onderdelen, zoals:

  • (Individuele) matchmaking
  • Holland Trade Dinner
  • Netwerkevenementen
  • Bezoeken aan bedrijven, overheids- en kennisinstellingen
  • Sectorspecifieke seminar(s) en/of workshop(s)

Programma

U kunt het voorlopige programma (in het Engels) downloaden via de link hieronder.

Zakelijke kansen

Deze economische missie geeft u een uitgelezen kans om op hoog niveau contacten te leggen en uit te bouwen, dankzij de aanwezigheid van de minister-president, viceminister-president en minister. Op basis van uw bedrijfsprofiel nodigen wij voor u relevante netwerkpartijen uit bij de diverse evenementen.

De missie biedt u daarnaast de gelegenheid om via onze bewindspersonen, bepaalde gesprekspunten voor te leggen aan Vietnamese (semi-)overheidsvertegenwoordigers. Ook moeilijkheden die uw bedrijf wellicht ondervindt bij de (toekomstige) samenwerking met de Vietnamese overheid of bedrijven in Vietnam kunt u hier ter sprake brengen.

Door de aanwezigheid van Vietnamese en Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders, kan de missie ook worden benut om extra aandacht te geven aan het ondertekenen van contracten of MoU’s.

Kijk voor meer informatie over Vietnam en het zakendoen met dit land op de landenpagina Vietnam van RVO.nl.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie (maximaal 2 deelnemers). Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Elke deelnemer meldt zich apart aan.

Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van individuele matchmaking (tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Aanmelden

Meld u aan. Dat kan tot en met maandag 25 februari.

Wij vinden het belangrijk dat de bedrijven en kennisinstellingen die meegaan binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie.

Wij moedigen vrouwelijke ondernemers in het bijzonder aan om zich aan te melden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Karin Schipper
E: Karin.schipper@rvo.nl