Vacature: Projectmedewerker (m/v) Landbouw Innovatie

Heb je een Bachelor/HBO opleiding en zoek je een baan waarmee je resultaten kunt bereiken? Wil je jezelf in een professionele overheidsorganisatie ontwikkelen? Heb je een creatieve geest en kun je je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken? Ben je een goede netwerker en een aanpakker? Kom dan ons team versterken.

Achtergrond

Innovatie en landbouw zijn bij uitstek onderwerpen die zich voor internationale samenwerking lenen. Gelet op het belang van deze sector voor Nederland en Ierland en de toenemende kansen post-Brexit voor Nederland in Ierland is extra inzet noodzakelijk. De ambassade in Dublin is per direct op zoek naar een projectmedewerker Landbouw Innovatie ter versterking van het team dat zich toelegt op economie & handelsbevordering. Het betreft een tijdelijke functie voor 12 maanden.

Werkomgeving

De ambassade in Dublin is een kleine bilaterale post. Het takenpakket betreft politiek, economie en handel, publieksdiplomatie en consulaire zaken. De kanselarij (ambassade) is gevestigd op circa vier kilometer van het centrum van Dublin. Naast de ambassadeur telt de post negen medewerkers. De post beschikt over een ervaren team. De ambassade heeft steeds voor 6 maanden twee stagiaires.

Functieomschrijving

De economische afdeling vertegenwoordigt de Nederlandse handelsbelangen in Ierland. Op landbouwgebied gebeurt dit door middel van samenwerkings- en handelsbevordering en het organiseren van activiteiten om netwerken in Ierland en Nederland met elkaar te verbinden. Daarnaast ondersteunen wij Nederlandse startups en voorzien het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid van informatie over de Ierse markt.

Als projectmedewerker ben je betrokken bij de handelswerkzaamheden, projecten en evenementen op landbouwgebied. Tot de taken van de projectmedewerker behoren in iedere geval:

  • Zelfstandig organiseren van een handelsevenement in Ierland voor Nederlandse agri-tech startups;
  • Opzetten van een uitwisselingsprogramma voor Nederlandse en Ierse agri-tech startups;
  • Ondersteunen van het ambassadeteam op het gebied van landbouw;
  • Uitbouwen van het Ierse en Nederlandse landbouw innovatie netwerk;
  • Het initiëren en voorbereiden van gesprekken/bijeenkomsten;
  • Bijwonen en verslag doen van briefings, seminars, vergaderingen en andere bijeenkomsten over landbouw, startups en innovatie;
  • Op ad-hoc basis bijdragen aan andere werkzaamheden op de ambassade, ook buiten de reguliere werktijden.

Profiel van de projectmedewerker Landbouw Innovatie

Naast kundigheid wordt van de projectmedewerker collegialiteit, flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn binnen het team zelfstandig te functioneren. Je hebt een relevante afgeronde Bachelor/HBO opleiding. Je bent ondernemend en hebt aantoonbare affiniteit met landbouw. Je communiceert gemakkelijk. Je bent enthousiast en gaat graag nieuwe uitdagingen aan.

Overige vereisten:

  • aantoonbare affiniteit met landbouw, innovatie en/of startups;
  • creativiteit, initiatief, organisatievermogen;
  • representativiteit en bewustzijn van de publieke rol van een ambassade;
  • uitstekende aantoonbare beheersing in woord en geschrift van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
  • ervaring met startups en/of de agri-tech sector strekt tot aanbeveling;
  • je bent teamspeler.

Wat bieden wij?

De Nederlandse ambassade in Dublin biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige functie waarbij je als projectmedewerker snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten. Afhankelijk van je ervaring bedraagt het minimumsalaris (bruto) tussen de € 43.108 – € 50.297 op jaarbasis bij een 35-urige werkweek, inclusief een 13e maand. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een tijdelijke aanstelling van één jaar.

De functie valt onder de rechtspositieregeling van lokaal in dienst genomen werknemers van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer weten en / of solliciteren

Je brief dient een motivatie en een toelichting op je ervaring te bevatten. Naast je cv vragen we om de namen en telefoonnummers van twee referenten. Meezenden van een voorbeeld van een recent schriftelijk werk wordt op prijs gesteld.

Je kunt je sollicitatie t/m 4 februari 2019 per e-mail richten aan: Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Mw. Wemmechien Hofman, Email: wemmechien.hofman@minbuza.nl, 160 Merrion Road, Dublin 4, Ierland, Tel: +353 1 269 3444