Seminar over ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan

De belangstelling onder het Nederlands agrobedrijfsleven voor Oezbekistan is groeiende. Zo namen in maart dit jaar maar liefst 36 Nederlandse bedrijven en ruim 50 vertegenwoordigers deel aan een agrohandelsmissie naar Tasjkent en ontvangt de Nederlandse ambassade in Moskou steeds meer positieve signalen en verzoeken in relatie tot Oezbekistan. Op dinsdagmiddag 11 december 2018 organiseert het Nederlandse ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in Almere een seminar over de meest recente ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan.

Rijke cultuur in Oezbekistan

Op de dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:30 uur is er voor geïnteresseerde bedrijven tevens een gelegenheid om met de landbouwraad een gesprek (15 à 20 minuten) te hebben over Oezbekistan Verder wordt de dinsdagmiddag afgesloten met een netwerkreceptie; een mooie gelegenheid voor de aanwezigen om kennis en ervaringen over de opkomende markt Oezbekistan uit te wisselen.

Kansen en ontwikkelingen

Sinds de aantreding van de nieuwe President Mirzijojev is er een nieuwe wind gaan waaien in Oezbekistan; een land tien keer zo groot als Nederland en dat ruim 30 miljoen consumenten telt. Dankzij de politieke en economische hervormingen is het klimaat voor zaken doen aanzienlijk verbetert. Voor de ontwikkeling van de landbouw sector wordt op het hoogste niveau vooral naar Nederland gekeken. Dit alles creëert mogelijkheden en kansen voor Nederlandse bedrijven actief in de agro food sector. De Oezbeekse overheid stimuleert haar eigen landbouwsector en productie, waardoor behoefte is aan uitgangsmateriaal, innovatieve technologie en praktijkgerichte kennis.

 

Openmarkt in Samarkand

Locatie

Het seminar wordt samen met partner Phaff Export Marketing georganiseerd en vindt plaats op dinsdagmiddag 11 december a.s. van 13:00 tot 17:00 uur in het WTC Almere (P.J. Oudweg 4). Dit is een makkelijk bereikbare locatie, naast het station Almere Centrum en ook centraal gelegen in Nederland.

Kosteloos aanmelden

Geïnteresseerden voor deelname aan het agro food-seminar ‘ontwikkelingen en kansen in de Agro Food sector in Oezbekistan’ kunnen zich kosteloos aanmelden. Klik hier voor meer informatie en registratie. Ook voor vragen kunt u contact opnemen met Phaff Export Marketing of landbouwraad Meeuwes Brouwer van de Nederlandse ambassade in Moskou via email: mos-lnv@minbuza.nl en telefoonnummer: +7 (495)7972917.

Wellicht ook interessant? Op woensdagmiddag 12 december zal een seminar worden gehouden over de kansen & ontwikkelingen in de Fruitketen in Rusland en Kazachstan. Lees hier meer over dit seminar.