SIMA SIPSA 2018 in Algerije

Kom naar de SIMA SIPSA van 08 - 11oktober 2018 in Algiers !

Wilt U kennismaken met de Algerijnse landbouwmarkt? Of wilt U de bestaande contacten met Algerije nader aanhalen? Dat kan: van 8-11 oktober 2018 bent U welkom in het HOLLAND Paviljoen op de SIMA SIPSA beurs in het Safex expositie centrum in Algiers.

SIMA

Na het succes van het afgelopen jaar - met 14 deelnemende bedrijven - is Nederland dit jaar Pays a l’Honneur van de SIMA SIPSA 2018. Dat betekent dat we dit jaar een nog groter en mooier HOLLAND Paviljoen voor u gaan neerzetten en dat we als Nederlandse agro-bedrijven nog meer aandacht vanuit de Algerijnse agrarische sector en in de media zullen krijgen.

Algerije

Algerije, het grootste land van Afrika, is met zijn 40 miljoen inwoners een interessante markt voor de export van Nederlandse landbouwproducten en -kennis. 74 % van het voedsel dat in het land wordt geconsumeerd wordt ingevoerd. Dat maakt dat veel Nederlandse exporteurs de weg naar Algerije al hebben gevonden: voor Nederlandse melkpoeder en pootaardappelen is Algerije zelfs de belangrijkste exportbestemming. Maar omdat de regering ernaar streeft om zoveel mogelijk voedsel in eigen land te produceren, is er bijvoorbeeld een grote behoefte aan versterking van de pluimvee- en de melkvee keten, van meer lokale productie tot uitbreiding van de verwerkingscapaciteit. Datzelfde geldt ook voor de aardappelketen waar lokale reproductie van pootgoed, betere opslag en verwerking tot houdbare voedselproducten op de wensenlijst van de overheid staan. En voor de bedekte tuinbouw, waar dringend een verbeteringsslag in het huidige plastic (tunnel)kas type moet worden gemaakt. Kortom in bijna alle ketens wordt gezocht naar meer en betere productie, bewaring en verwerking. Kansen volop dus voor het Nederlandse agro bedrijfsleven. Onder druk van de lang lage olie- en gasprijs en het daarmee gepaard gaande deviezentekort, heeft Algerije wel een aantal importbeperkingen opgelegd. Maar voorlopig betreffen die vooral kant en klare ‘luxe’ (voedsel)producten en niet de primaire producten, de machines en andere ingrediënten voor een uitbreiding van de Algerijnse landbouw en voedselproductie.

SIMA SIPSA beurs

De SIMA SIPSA is een beurs die juist gericht is op de landbouwproductie: uitgangsmateriaal, grondbewerkings- plant- en oogstmachines, stalinrichtingen voor de melkvee en pluimveehouderij, irrigatiemateriaal, inputs als (kunst)mest, (biologische) bestrijdingsmiddelen en diergeneesmiddelen, gemechaniseerde verwerkingslijnen, het zijn voorbeelden van producten die op de SIMA SIPSA worden tentoongesteld. Jaarlijks komen zo’n 25.000 Algerijnse vak bezoekers naar de beurs waarmee u als bedrijf contacten kunt leggen. Want dat is belangrijk in dit Arabische deel van Afrika: persoonlijke contacten leggen.

HOLLAND paviljoen

De initiator van het HOLLAND Paviljoen, dat op een niet te missen plek in de centrale hal wordt opgebouwd, is de Nederlandse Ambassade in Algiers. In het HOLLAND Paviljoen is ook een plek ingeruimd voor de private sector netwerkorganisatie Conseil d’Affaires Algero - Neerlandais (CAAN), die Nederlandse bedrijven kan informeren over het hoe zaken doen met Algerijnse bedrijven.     

Het HOLLAND Paviljoen biedt ruimte aan maximaal 20 bedrijven met ieder hun eigen stand van 10m2. De Nederlandse Ambassade biedt u de mogelijkheid om voor € 1.300,- een kant-en-klare stand te huren, inclusief meubilair en tv-scherm - u hoeft er alleen nog uw eigen producten en/of voorlichtingsmateriaal in neer te zetten en op te hangen - , extra wensen kunnen in overleg en tegen meerkosten worden vervuld. En U betaalt rechtstreeks aan de organisator van de beurs.

Deelname

Bent u geïnteresseerd in deelname in het HOLLAND Paviljoen op de SIMA SIPSA? Vul dan het bijgevoegd registratieformulier in en stuur het op naar tahar.maza@minbuza.nl

Wij ontvangen uw formulier graag vóór 30 augustus 2018 ingevuld retour. Uw aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst van deze formulieren gehonoreerd.

Voor inhoudelijke vragen over de Algerijnse markt of over de SIMA SIPSA 2018 kunt u per e-mail contact opnemen met het Landbouwbureau in Algiers via tahar.maza@minbuza.nl

Wij hopen u te mogen begroeten in ons HOLLAND Paviljoen op de SIMA SIPSA  2018!