Debat over de toekomst van de Russische glastuinbouwsector

De Russische overheid stimuleert investeringen in de glastuinbouw en het areaal onder glas neemt jaarlijks met enkele honderden hectares toe. Centrale vraag is in hoeverre deze ontwikkeling zich de komende jaren en vooral na 2020 voortzet.

Modern kassencomplex in de regio Yaroslavl ten oosten van Moskou

Sommige experts verwachten dat de overheidssubsidies over een paar jaar worden afgebouwd en de Russische markt verzadigd zal zijn voor de meest belangrijke groenten. Uitbreiding van het glastuinbouwareaal zal volgens hen na 2020 sterk afnemen. Andere experts schatten in dat de investeringen in de glastuinbouw de komende 10 jaar in Rusland nog volop zullen plaatsvinden, waarbij ook veel verouderde kassencomplexen gerenoveerd zullen worden.        

De organisatie ‘VostockCapital’ organiseert op woensdagmiddag 13 juni a.s. tijdens de GreenTech-beurs in Amsterdam voor de tweede keer een open debat en netwerkbijeenkomst over de toekomstige ontwikkelingen in de glastuinbouw sector in Rusland. Het debat is bedoeld voor bedrijven actief in de glastuinbouwketen. Deelname aan het debat is gratis. Het evenement start om 17:30 uur en vindt plaats in het Amstel Boothuis aan de Amsteldijk 223 te Amsterdam.

Meer informatie over het evenement en mogelijkheden voor registratie vindt u in de volgende link: https://www.greenhousesforum.com/en/debaty/.