OPEN 2018 (The International Business Partnering Forum) in Rennes, Frankrijk

Bretagne Commerce International (BCI), de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Bretagne, organiseert van 2 t/m 5 juli a.s. te Rennes een internationaal B2B evenement voor Bretonse en buitenlandse bedrijven. Aan dit evenement zullen zo'n 700 bedrijven deelnemen. Doelstelling van het evenement is partnerships te genereren maar ook om buitenlandse investeerders te interesseren voor de regio Bretagne.  Op 3-4 juli worden - op maat - bedrijfsbezoeken georganiseerd. Het evenement is voor alle economische sectoren, maar met een belangrijke plaats voor de foodindustrie. Ook NBSO-Nantes zal op de OPEN 2018 aanwezig zijn.

Op de OPEN 2017 waren 55 landen vertegenwoordigd. Voor OPEN 2018 worden 1100 deelnemers (professionele bezoekers) verwacht alsook circa 100 buitenlandse bedrijven, afkomstig uit en buiten  de EU (VS, Canada, Afrika, China). Er zullen 35 workshops en conferenties plaats vinden. Kortom, de place to be in Bretagne in juli a.s.

  • In de 2 bijlagen vindt u aanvullende informatie over het evenement
  • Hieronder de aankondiging. Inschrijven is mogelijk via ondergenoemd (Engelstalig) contactpersoon

On July 2nd, BCI will organize in Rennes congress center, the 6th edition of the « Open de l’International”. Enclosed are the leaflets on the Open and the Agrifood Industry, the major Business Partnering Forum in Bretagne.

We would be pleased if you could participate in this event gathering in one day about 700 Breton and foreign companies attending 1 100 B2B meetings. There is no entrance fee for the Open and the organization of B2B meetings and the participation to the lunch-cocktail are free of charge.

We would be delighted to welcome some Dutch companies from the Agrifood industry and thus facilitate their direct contacts with Breton companies : future partners, suppliers or customers. With the link below, you will have access to the list of these Breton companies with whom B2B meetings can be organized from now on: https://www.invest-in-bretagne.org/event/open-de-linternational-international-business-partnering-forum/

On July 3th and 4th, BCI will also be able to organize on-site visits of Bretons companies according to the sectors of activity of Dutch companies that will come to the Open 2018.

Contactpersoon :

Didier STURLAN
General Manager - Foreign Direct Investments

Tel : +33- (0)2 99 25 04 32

Mob : +33- (0)6 47 49 72 61

Le Colbert
35 Place du Colombier – CS 71238
35012 RENNES Cedex France
www.BretagneCommerceInternational.com

Enkele facts & figures over agrofood Bretagne

Bretagne telt 1100  verwerkende industrieën. Deze zijn goed voor een jaaromzet van 19 miljard euro, waarvan 3 miljard bij export. De Bretonse foodindustrie is gebundeld in een ambitieus programma, P3AB, genaamd. P3AB staat voor: Plan Agricole et Agroalimentaire pour l’Avenir de la Bretagne.

De Bretonse voedingsmiddelenindustrie heeft een aandeel van 11% in de totale nationale omzet van de FR voedingsmiddelenbranche. De vleesverwerkende (zowel rood- als witvlees) industrie heeft hierin verreweg het belangrijkste aandeel (40%), gevolgd door, in orde van grootte, de zuivel – en diervoederindustrie, de bakkerij-, G&F en visverwerkende industrie. De gemiddelde omvang van de Bretonse verwerkende bedrijven is groter dan het Franse gemiddelde. De winstmarges van de Bretonse verwerkende industrie laat een licht stijgende tendens zien, ondanks embargo’s (Rusland!) waar ook de Bretonse industrie fors onder te lijden heeft gehad. De stijgende tendens  geldt ook voor het investeringsniveau. Dit betreft vooral de grote concerns in de zuivelbranche.

Biogas:

Bretagne – samen met Oost-Frankrijk - koploper v.w.b. de aanleg van (individuele) biogasinstallaties (op het boerenbedrijf).

Innovatieclusters:

Bretagne telt ook een groot aantal onderzoeksinstituten (INRA, IFREMER), evenals enkele interessante ‘pôles de compétitivité’. Dit zijn innovatieclusters en maken deel uit van het Franse netwerk van de ‘pôles de compétivité’.

M.b.t. agro&food kunnen genoemd worden:

Pôle de compétitivité Mer Bretagne (focus o.a. op zeewier en mariene micro-algen), Pôle VALORIAL (foodinnovatie), Roscoff Marine Station (zee-onderzoek), Zoopôle (diergezondheid) enz.

Ook vinden er interessante vakbeurzen plaats, zoals SPACE (internationale vakbeurs voor dierlijke producties; september a.s., Rennes), Itech'Mer (sea industries meeting place: capture, processing, logistics, marketing; Lorient 2019), CFIA (food processing, ingredients, packaging; Rennes 2019)...

Kortom, Bretagne is een dynamische regio met ambities die ook Nederlandse bedrijven kansen kan bieden!