Landbouwbeurs Novi Sad, Servië 15 t/m 19 mei 2018

De grootste landbouwbeurs van de Westelijke Balkan regio vindt elk jaar in mei plaats in Novi Sad, Servië. Traditioneel is er ook een Holland paviljoen. Dit jaar zijn er meer deelnemende “Nederlandse” bedrijven en is het paviljoen groter dan ooit! Dit laat zien dat er volop kansen zijn voor het Nederlands agrobedrijfsleven in Servië en in de andere landen in de regio, van Bosnië tot Albanië.

Fruit

Holland Paviljoen

De beurs opent op dinsdag 15 mei. Het Holland paviljoen kleurt natuurlijk oranje en staat op een zeer strategische en prominente plek in de hal met landenpaviljoens. Bij binnenkomst zal elke bezoeker direct het oranje Holland paviljoen zien. De stand zal een open en uitnodigende structuur hebben.

Seminar zacht fruit sector

Op woensdag 16 mei organiseert het Landbouwbureau van de Nederlandse ambassade in Belgrado en marge van de beurs een seminar over de kansen in de zacht fruit sector in Servië, Bosnië, Macedonië en Kosovo. Deze sector is belangrijk in deze vier landen. Servië is bijvoorbeeld één van de drie marktleiders wereldwijd in de productie van frambozen. Niet alleen leuk om te weten, het biedt ook kansen.

Presentatie studie

In opdracht van RVO heeft een zeer deskundige Servische onderzoeker recent een studie uitgevoerd naar de kansen voor het Nederlandse agrobedrijfsleven in de zacht fruitsector. Zij presenteert de uitkomsten van deze studie op 16 mei in Novi Sad tijdens het seminar. Het gaat nadrukkelijk om de gehele keten in deze vier landen, van uitgangsmateriaal tot het eindproduct en logistiek.

Een samenvatting van de studie en de studie zelf zullen vanaf maandag 19 maart worden gepubliceerd, zowel op deze website als op de website RVO.nl (Landeninformatie).

Wordt vervolgd!