Uitnodiging tot deelname aan de Expo Agrofuturo 2018, Bogotá, Colombia

Bent u actief in de agrosector en heeft u belangstelling voor de kansen en mogelijkheden die de landbouwsector in Colombia u biedt? Meldt u dan aan voor deelname aan Colombia`s belangrijkste agrobeurs; de Expo Agrofuturo 2018.

De deelname aan Expo Agrofuturo wordt dit jaar georganiseerd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia. Van 22 t/m 24 augustus 2018 vindt de beurs voor het eerst in de geschiedenis plaats in de hoofdstad Bogotá, hetgeen naar verwachting zal leiden tot 25.000 professionele bezoekers, ruim 30 deelnemende landen en 450 standhouders.

Holland Paviljoen op Expo Agrofuturo 2017

Ook de afgelopen drie jaar was Nederland goed vertegenwoordigd op Expo Agrofuturo (in Medellin) met in totaal ruim 40 deelnemende bedrijven. Zij beoordeelden hun deelname als “uiterst nuttig”. U kunt nu in hun voetsporen treden.

Achtergrond

De agrarische sector biedt werkgelegenheid aan bijna 5 miljoen personen en wordt beschouwd als de motor voor de toekomstige groei van de Colombiaanse economie. Met een voorspelde groei van 4,8% in 2018 doet de landbouwsector het aanmerkelijk beter dan de Colombiaanse economie in zijn totaliteit. De FAO omschrijft Colombia als een van de zeven landen waar de landbouwproductie nog toe kan nemen om de wereldbevolking ook in de toekomst te kunnen blijven voeden. Van de beschikbare landbouwgrond wordt momenteel minder dan een kwart gebruikt. Met het vredesakkoord en de rurale ontwikkeling die hiermee in gang is gezet, zal het belang van de landbouwsector toenemen. Niet alleen door uitbreiding van het landbouw areaal, maar vooral door verbetering van de productiviteit. Colombia raakt meer en meer doordrongen van de noodzaak tot transformatie en modernisering van de landbouwsector. Sleutelwoorden daarbij zijn betere genetica, nieuwe technologieen & innovaties, automatisering, verbeteren van kwaliteit, verbeteren van efficiëntie en verminderen van verliezen, verbeteren van organisatie en schaalvergroting en het creëren van meer toegevoegde waarde in de gehele agroketen (van productie tot verwerking en distributie).

Bedrijfsprofiel

Veelbelovende sectoren zijn onder andere de tuinbouwsector, de dierlijke productiesector, na-oogst technologie en logistiek & transport en verwaarding van reststoffen en biobrandstoffen. De ontwikkelingen en daarmee de aanknopingspunten en kansen zijn legio.

Kanttekening daarbij is dat er voor de sierteeltsector, m.n. uitgangsmateriaal en eindproducten, en de pluimveesector in Colombia gespecialiseerde 2 jaarlijkse beurzen bestaan (Proflora en het Nationale Pluimvee Congres van FENAVI), waardoor deelname van bedrijven actief op dit vlak aan de Expo Agrofuturo wellicht minder opportuun is.

Waarom deelnemen?

  • Als deelnemer krijgt u waardevolle inzichten in de handelsmogelijkheden in Colombia.
  • Versterken en vergroten van uw zakelijke netwerk in Colombia.
  • U bent aanwezig op de belangrijkste agrobeurs in Colombia met 25.000 professionele bezoekers, met een focus op technologie, kennis en innovatie.

Kosten

De Nederlandse Ambassade zal i.s.m. het Holland House Colombia een Holland Paviljoen van ca. 65 m2 inrichten om een zo groot mogelijke groep Nederlandse bedrijven de kans op deelname te bieden. De volgende opties worden geboden:

Beursdeelname met individuele stand van ca. 8 m2 op het Holland Paviljoen.

Deelname aan het Holland Paviljoen op Expo Agrofuturo van 22 t/m 24 augustus 2018. Kosten hiervoor bedragen € 1.500,- excl. btw. Dit is inclusief een individuele company stand van ca. 8 m2 met basisinrichting (structuur/wanden, logo, tafel en stoelen, verlichting en stroomvoorziening). Andere elementen kunnen in overleg worden toegevoegd. Er zijn maximaal 6 individuele stands beschikbaar (op volgorde van binnenkomst aanmeldingen).

Deelname via de Holland Lounge van het Paviljoen.

U maakt gebruik van de collectieve Holland Lounge. Hier zal uw logo zichtbaar zijn, uw bedrijfsvideo`s getoond worden en u kunt gebruik maken van de vergaderfaciliteiten. Kosten hiervoor bedragen € 500,- excl. btw per deelnemend bedrijf. Ook zal er op een van de beursdagen een netwerkreceptie in de Lounge worden georganiseerd.

Bij voldoende interesse wordt er op 21 augustus (de dag voor de start van de beurs) een veldbezoek georganiseerd aan enkele toonaangevende bedrijven in de omgeving van Bogotá.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Holland House Colombia doet een suggestie voor uw reis en verblijf. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei 2018.

Aanmelden / Meer informatie

Voor aanmelden en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Landbouwraad Colombia, Nederlandse Ambassade Colombia, Patricia de Vries, +57 1 6384212, bog-lnv@minbuza.nl

Holland House Colombia, Jan Willem van Bokhoven, +57 1 7449566, jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com