Uitnodiging tot deelname aan het nationale Pluimvee Congres in Colombia

Bent u ondernemer in de pluimveesector? Ga dan mee naar het Nationale Pluimvee Congres in Colombia van 5 t/m 7 september 2018. Het Congres wordt door de Colombiaanse pluimvee sectororganisatie FENAVI georganiseerd, in combinatie met een beurs. Het is uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats van het nationale en internationale bedrijfsleven dat actief is in de Colombiaanse pluimveesector en het belangrijkste pluimvee event in Colombia.

XIX Congreso Nacional Avícola - Colombia

De deelname aan het FENAVI Congres wordt georganiseerd door het ministerie van LNV en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia. Dit keer vindt het congres plaats in Bucaramanga, de hoofdstad van het departement Santander en een belangrijk centrum van de Colombiaanse pluimveeproductie. Met ruim 120 standhouders uit binnen- en buitenland biedt deze regionale vakbeurs een uitstekende mogelijkheid om bedrijven en organisaties in Colombia en de regio kennis te laten maken met Nederlandse kennis en technologie.

In 2018 heeft de beurs voor het eerst in de historie een Gastland. Deze eer valt Nederland ten deel. Een prominente plaats in de academische agenda en op de beursvloer is daarmee een feit.

Pluimveesector in Colombia

De bevolking van Colombia groeit in rap tempo. In 1970 telde het land nog 20 miljoen inwoners, anno 2017 zijn er maar liefst 30 miljoen bij gekomen. Een thuismarkt van 50 miljoen consumenten biedt bij een stijgende welvaart natuurlijk interessante mogelijkheden. De pluimveesector, zowel vlees als eieren, kenmerkt zich de afgelopen jaren door een gestage groei van 5% of meer per jaar. Dat is hoger dan de economische groei. De productie van pluimveevlees is over de periode 2010-2016 met 39% toegenomen tot 1,48 mln. ton. De Colombiaan at in 2016 gemiddeld 31,5 kg pluimveevlees per persoon. De productie van eieren steeg in diezelfde periode met 32% tot bijna 13 miljard eieren en een per capita consumptie van 262 eieren.

Colombia biedt uitstekende kansen voor Nederlandse ondernemers actief in de pluimveesector. Na Brazilië en Mexico, is Colombia de derde pluimveeproducent van Zuid-Amerika. Ook nu de groei van de Colombiaanse economie wat afneemt kenmerkt de pluimveesector zich door forse investeringen in modernisering en uitbreiding van de capaciteit en zal ook in 2017 een indrukwekkende groei van rond de 5% zowel voor pluimveevlees als eieren te zien geven. 

Kansen voor Nederland

Nederland geniet een uitstekende reputatie in de Colombiaanse agrosector. Kansen liggen er onder meer op het gebied van:

  • Genetica/uitgangsmateriaal;
  • Stalinrichting;
  • Diervoeders;
  • Broedmachines en -systemen, inclusief de bijbehorende automatisering en ventilatie;
  • Sorteermachines
  • Slacht- en verwerkingstechnologie;
  • Drink- en voersystemen;
  • Klimaattechnologie;
  • Opslag en koeltransport.

Kosten

De Nederlandse Ambassade zal een Holland Paviljoen van ca. 50 m2 inrichten om een zo groot mogelijke groep Nederlandse bedrijven de kans op deelname te bieden. Twee mogelijkheden worden geboden:

1.         Beursdeelname met individuele stand van ca. 5-6 m2 op het Holland Paviljoen.

Deelname aan het Holland Paviljoen op het FENAVI Congres van 5 t/m 7 september 2018. Kosten hiervoor bedragen € 1.500,- excl. btw. Dit is inclusief een individuele company stand van ca. 5-6 m2 met basisinrichting (structuur/wanden, logo, tafel en stoelen, verlichting en stroomvoorziening). Andere elementen kunnen in overleg worden toegevoegd. Er zijn maximaal 6 individuele stands beschikbaar (op volgorde van binnenkomst aanmeldingen).

2.         Deelname via de Holland Lounge van het Paviljoen.

U maakt gebruik van de collectieve Holland Lounge. Hier zal uw logo zichtbaar zijn, uw bedrijfsvideo`s getoond worden en u kunt gebruik maken van de vergaderfaciliteiten. Kosten hiervoor bedragen € 500,- excl. btw per deelnemend bedrijf. Ook zal er op een van de beursdagen een netwerkreceptie in de Lounge worden georganiseerd.

Bij voldoende interesse wordt er op 4 september (de dag voor de start van de beurs) een veldbezoek georganiseerd aan een van de toonaangevende pluimveebedrijven in de omgeving van Bucaramanga.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Holland House Colombia doet een suggestie voor uw reis en verblijf. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 31 mei 2018.

Aanmelden / Meer informatie

Voor aanmelden en/of vragen kunt u contact opnemen met: