Vacature stagiair(e) agrofood team - economisch cluster ambassade Parijs

Het agrofoodteam binnen het economisch cluster van de Nederlandse ambassade in Parijs is op zoek naar een stagiair(e), bij voorkeur vanaf 1 april 2018, voor een periode van vijf tot zes maanden (eventueel korter, in overleg). Zit je in de laatste fase van je studie, heb je naast interesse in agrofood ook affiniteit met economie en handel en bilaterale samenwerking? Beschik je ook nog eens over voldoende kennis van de Franse taal? Dan is dit iets voor jou.

De werkomgeving

Als stagiair(e) zal je werkzaam zijn binnen het economisch cluster. Dit cluster van de Nederlandse ambassade in Parijs behartigt de Nederlandse economische belangen in Frankrijk en helpt Nederlandse ondernemers met het betreden van de Franse markt. Maar niet alleen dat. Binnen het economisch cluster werken verschillende secties met elkaar samen, om op het gebied van economie, innovatie en techniek, agrofood, duurzaamheid, infrastructuur, milieu en klimaat de samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te bevorderen.

Stageomschrijving

Het agrofoodteam van het economisch cluster is op zoek naar een stagiair(e) die veelzijdig is en  zelfstandig verschillende taken kan oppakken. We vragen je medewerking voor de organisatie van food en culinaire evenementen zoals het Holland Culinary House op de SIRHA in Lyon in januari 2019 en International Festival Omnivore in Parijs in maart 2019. Doel van Nederlandse deelname aan deze evenementen is de promotie van Nederlandse agrofoodproducten, gezonde en duurzame voeding, en culinair Nederland op de kaart zetten.

Je zult zowel nauw samenwerken met de collega’s van het agrofoodteam/economisch cluster als daarbuiten met de NBSO’s in Lyon en Nantes en het Atelier Néerlandais. In aanvulling op bovenstaande kun je denken aan bijdragen aan de volgende taken:

Organiseren van handelsmissies en bijeenkomsten voor Frans-Nederlandse partijen

Signaleren van interessante ontwikkelingen en kansen op het gebied van handel en bilaterale samenwerking in Frankrijk voor Nederlandse ondernemers en instellingen, het delen van informatie hierover, netwerk uitbreiden en de juiste mensen mobiliseren

Adviseren van Nederlandse ondernemers die interesse hebben in Frankrijk

Deelnemen aan interessante seminars, fora, bijeenkomsten, om je kennis te vergroten en soms verslag te doen aan Den Haag.

Profiel stagiair(e)

  • Affiniteit met bedrijfsleven (met name in voedingsmiddelenindustrie), maar ook met agrofood en horeca
  • Assertief, van aanpakken weten, en bereid zelfstandig te werken
  • Analytisch denkvermogen, flexibel en leergierig
  • Studerend aan hoger of universitair onderwijs
  • Beheersing in woord en geschift van zowel Nederlands als Frans (en Engels)

Wij bieden

Binnen deze stage word je vrijgelaten om dingen op te pakken die jou interessant lijken of waar jij goed in bent. Je ervaart hoe het is om in een bilaterale omgeving te werken en komt naast je werkzaamheden op interessante onderwerpen veel te weten over de dynamiek tussen Frankrijk en Nederland op economisch gebied. Naast dat je werkervaring op kunt doen, kom je in aanraking met interessante contacten in de internationale omgeving van een Nederlandse vertegenwoordiging in het buitenland. Je wordt goed begeleid en werkt in een prettig team, waarbinnen je de ruimte hebt om veel te leren en te groeien.

Voorwaarden en vergoedingen

Je hebt de Nederlandse nationaliteit en staat tijdens de hele stageperiode ingeschreven bij een Nederlandse onderwijsinstelling of een erkende universiteit in het buitenland. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen vind je op de volgende website: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/stages-bij-buitenlandse-zaken

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze stageplaats, stuur dan een motivatiebrief met CV en eventuele referenties naar par-lnv@minbuza.nl t.a.v. Cindy Heijdra, Landbouwraad. De deadline voor aanmelden is 22 januari 2018. Voor meer informatie tel: +33 1 4062 3353.

Zie ook