13 september SPACE 13. 14. 15 september 2022 Rennes - France

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum -
  • Tijd
  • Locatie Rennes - Frankrijk

Space in Rennes - West-Frankrijk, is al 35 jaar lang de grootste internationale veehouderij beurs in Frankrijk.

Deze grote internationale veehouderijbeurs is een `must`, zeker voor bedrijven die zich op Frankrijk willen richten. Met de viering van het 35 jarig betaan van deze internationale veehouderijbeurs wordt SPACE dit jaar extra feestelijk.

Beeld: ©Space

Terugblik op 2021

In 2021 waren er 1.120 exposanten, waarvan 320 exposanten afkomstig waren uit 42 landen. Nederland was vertegenwoordigt met meer dan 40 exposanten. Alle sectoren (rundvlees, varkensvlees, pluimvee) en de diervoedersector zijn aanwezig.

In totaal hebben 75.000 professionals de beurs bezocht. Daarvan kwamen er  4.600 uit het buitenland van 96 verschillende landen.

Onder deze bezoekrs bevonden zich vertegenwoordigers van de verschillende sectoren: veevoeder, diergezondheid, fokkerij, stalsystemen, andere apparatuur, energie, mestbeheer, bodem, opslag, R&D

Enkele cijfers over deze sector in Frankrijk

  • 1e rundvee van de Europese Unie
  • 18 miljoen stuks vee
  • waarvan 3,5 miljoen melkkoeien
  • 3e grootste producent van varkens in de EU
  • 1e Europese producent van consumptie-eieren
  • 3e grootste aquacultuurproducent in de EU
  • 3e grootste producent van slachtpluimvee in de EU 

eSpace for the Future

Talrijke animaties en conferenties staan dit jaar op het programma. Een daarvan is “eSpace for the Future - new climate practices and technologies”. Dit platform wordt georganiseerd door de Bretonse Kamers van Landbouw en de Regio Bretagne in samenwerking met Technische Instituten, zoals GIE Elevages de Bretagne, IDELE - Institut d'Elevage, IFIP - Institut du Porc, ITAVI - Institut Technique de l`Aviculture. 

Doel is de fokkers denkrichtingen en praktische oplossingen aan te reiken met het oog op de veranderingen in de fokkerij. Dierenwelzijn is een van de belangrijkste onderwerpen. Het doel is het welzijn van dieren te behandelen, maar natuurlijk ook het welzijn van fokkers, aangezien deze twee begrippen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

'Innovspace' voor Innovatie

Een ander hoogtepunt van de show is Innovspace. De toekomst van de veehouderij hangt af van innovatie, en dat is een van de speerpunten van de beurs. Het Innovspace label onderscheidt bij elke editie de innovaties ten dienste van de fokkers. Ze worden geselecteerd door een jury. Dit jaar werden ongeveer honderd aanvragen ingediend. De lijst van winnaars zal half juli bekend zijn

Wedstrijden voor de fokkers in Hal 1

Op de beurs wordt in deze hal 1 de wereldtop van de veehouderij getoont.

Een hal geheel gewijd aan de rundvee-, schapen-, geiten- en paardensector en aan de genetica, met 3 dagen van wedstrijden en ras presentaties in de Ring.

Beeld: ©Space

Dierenwedstrijden zijn traditioneel onderdeel van het SPACE-programma. De fokkers verwachten dit en zij hebben sinds de coronacrisis geen gelegenheid meer gehad om zich met elkaar te meten. De passie van de fokkerij leeft tijdens deze wedstrijden op en de sector kijkt dan ook uit naar deze momenten, aldus Marcel Denieul, voorzitter van SPACE

En nog veel meer...

Tijdens de hele show zullen talrijke conferenties worden gehouden, alsook Podcasts en uitzendingen op Space TV. De informatie vindt u terug op de website van SPACE.