Future Food Asia Award: AgTech & FoodTech Start-Ups APAC
Geplaatst op 09 maart 2017 door singapore.
Future Food Asia is een uniek platform voor innovaties binnen de APAC-regio op gebied van agri-tech en food-tech. In samenwerking met multinationals, overheid, start-ups en kennis instituten, bouwt FFAA aan een geïntegreerd innovatie netwerk. Het FFAA zoekt kwieke start-ups om de voedselketen te innoveren en te ontwrichten.

Start-Ups

Investeerder en Consultant ID Capital zit achter het initiatief van de FFA Award, ondersteund hierin door het Singapore Economic Development Board (EDB). De award wordt toegekend aan agri-tech en food-tech start-ups in de regio Azie en Oceanie. De meest veelbelovende start-ups die ontwikkeling in duurzaamheid voorop zetten, worden geselecteerd en geholpen door hen te koppelen aan investeerders en multinationals.

100 agri-tech/ food-tech deals

In de twee jaar dat ID Capital zich bezighoudt met agri-tech en food-tech, hebben zij meer dan 100 agri-tech en food-tech overeenkomsten onderzocht en twee venture capital investeringen vastgelegd in de sector.

S$100.000 (Eur67.000)

De FFA Award is opgericht om start-ups te identificeren en financieel te ondersteunen, om uiteindelijk het ecosysteem in agri-tech en food-tech in de regio te assisteren. De inschrijfdatum opende in januari en sluit in april 2017, de waar wordt in mei 2017 uitgereikt. In het jury panel zitten experts uit de agri, food en financiële wereld. De grote prijswinnaar krijgt S$100K uitgereikt.

Meer informatie over Future Food Asia 

400x400_IMAGE63744463